“Καταπέλτης” η έδρα του Εφετείου για τον διαρρήκτη – “μάστιγα”

Δεκάδες ήταν οι παθόντες που κατέθεσαν στο δικαστήριο την τραυματική εμπειρία που βίωσαν βλέποντας τα σπίτια τους λεηλατημένα.

Ως “μάστιγα” χαρακτήρισε νεαρό Ηρακλειώτη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την διάπραξη περισσότερων από 40 κλοπών σε σπίτια στην πόλη, η εισαγγελέας έδρας, καλώντας τον να ζητήσει βοήθεια λόγω της επικαλούμενης τοξικομανίας του.

Η πρόεδρος της έδρας έκανε λόγο για “βιασμό” εξηγώντας ότι έτσι μοιάζει η εισβολή που έκανε στα σπίτια τόσων ανθρώπων, παραβιάζοντας την ιδιωτικότητα τους.

Δεκάδες ήταν οι παθόντες που, ο ένας μετά τον άλλον, κατέθεσαν στο δικαστήριο την τραυματική εμπειρία που βίωσαν βλέποντας τα σπίτια τους λεηλατημένα.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση παθόντα με ανάπηρο γιος, ο οποίος υποστηρίζεται με οξυγόνο. “Δεν σεβάστηκε ούτε την κατάσταση του γιου μου, πάλι καλά που δεν πήραν τα φάρμακα του”, είπε χαρακτηριστικά.

Ένας άλλος επιστρέφοντας στο σπίτι το οποίο βρήκε διαλυμένο, εντόπισε μια βέρα που δεν ήταν η δική του. Ήταν από άλλη διάρρηξη και τους είχε πέσει στο σπίτι!

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήταν μόνος, υπάρχει όμως βίντεο που δείχνει ότι υπήρχε και συνεργός.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος μόνο για τρεις περιπτώσεις καθώς μόνο σε αυτές βρέθηκαν αποτυπώματα του

To Top