Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο εισαγγελέας

399

Χειροκροτήματα από το ακροατήριο – «Ζήτω η Ελλάς» ακούστηκαν να φωνάζουν μέλη του ακροατηρίου

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε το πολυπληθές ακροατήριο την πρόταση του εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση.

«Ζήτω η Ελλάς» ακούστηκαν να φωνάζουν μέλη του ακροατηρίου που σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας διέκοπταν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μίας γυναίκας που διέκοπτε συνεχώς τη δίκη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην εισήγηση του ζήτησε την ενοχή του κ. Γεωργίου τονίζοντας , μεταξύ άλλων, ότι την επίμαχη περίοδο «Υπήρχε έντονη ανάγκη να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρεβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα».

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας επισήμανε πως «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται» και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στην περίπτωση που είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο Δ.Ν.Τ για διάστημα μερικών μηνών.