Με ποινή φυλάκισης 4 χρόνων ο καθένας (από 6 χρόνια που είχε επιβληθεί στον καθένα τους πρωτόδικα) τιμωρήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο αδέλφια Ρομά και ένας ομόφυλός τους, για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού και του ξάδελφού του, το Μάιο του 2015 στην Μπιρμπίτα.

Τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν ως υπότροποι για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, ενώ ο τρίτος καταδικάστηκε και για κλοπή, καθώς κλάπηκε μια χρυσή αλυσίδα λαιμού.

Πάντως ούτε χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε ξεκάθαρο πώς και γιατί οι τσιγγάνοι ξυλοκόπησαν τον αστυνομικό και τον ξάδελφό του (είναι σύζυγος της ξαδέλφης του αστυνομικού). Ο αστυνομικός δεν κατέθεσε, αλλά το άλλο θύμα του ξυλοδαρμού είπε στην κατάθεσή του ότι σταμάτησαν δίπλα στην Μπιρμπίτα για τη σωματική ανάγκη του αστυνομικού και εντελώς ξαφνικά 35 άτομα εμφανίστηκαν από το πουθενά με καδρόνια και τους έλιωσαν στο ξύλο.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εκδοχή που έδωσε ο ένας αδελφός (ο άλλος δεν ήρθε), ο οποίος υποστήριξε στην απολογία του ότι ζήτησε το λόγο επειδή έκαναν τη σωματική τους ανάγκη και έβλεπαν οι γυναίκες και τα παιδιά κι αυτοί άρχισαν να τον βρίζουν λέγοντάς του “κάνε ρε κωλόγυφτα πιο πέρα” και τότε -ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος- άρχισαν να τον βαράνε. Ο καταυλισμός ήταν κοντά και αυτός έβαλε τις φωνές, καλούσε σε “βοήθεια” και οι ομόφυλοί του τον άκουσαν και έτρεξαν προς τα κει. Ανάμεσά τους ήταν και ο αδελφός του, που όπως ισχυρίστηκε, τον τράβηξε από το χέρι και έφυγαν. Ο άλλος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήταν στην Τρίπολη γιατί έπρεπε να πάει τα παιδιά στον πεθερό του επειδή θα γεννούσε η γυναίκα του.

Και οι 3 καταδικάστηκαν με 4ετή αναστολή, με τους όρους να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και να τεθούν για το διάστημα των 4 χρόνων υπό την επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

To Top