Ποινή φυλάκισης σε ναύτη που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε νατοϊκή άσκηση

317

Είχε προηγηθεί η απόσπαση του ναύτη σε άλλο πλοίο.

Ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης, που το Νοέμβρη 2018 βγήκε στην αναφορά της φρεγάτας «Ναβαρίνον» όπου υπηρετούσε ως Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ, δήλωσε τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο, κλήθηκε χθες (19/12/2018) σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, όπως διαβάζουμε στο flashnews.gr.

Όπως είχε δημοσιεύσει ο Ριζοσπάστης, το πλήρωμα ενημερώθηκε ότι το πλοίο θα αποπλεύσει στις 20 Νοέμβρη από τη Σαλαμίνα για το ΚΕΝΑΠ της Σούδας και μετά από ολιγοήμερη προετοιμασία θα αναλάβει αποστολή στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τελικός προορισμός είναι το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ, όπου θα παραμείνει λίγες μέρες και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 14 Δεκέμβρη.

Ο Κρητικός ναύτης Σταύρος Παπαδάκης (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ) που υπηρετεί στο πλοίο αντέδρασε στη συμμετοχή της φρεγάτας σε αποστολή του ΝΑΤΟ και εξέφρασε τη διαφωνία του. Σε δήλωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η ματωμένη σημαία του ΝΑΤΟ ντροπιάζει τον ελληνικό στόλο. Οι δολοφόνοι των λαών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου κάνουν τον χωροφύλακα στη γειτονιά μας. Δεν έχει καμία δουλειά η φρεγάτα “Ναυαρίνον” να συμμετέχει σε αυτές τις αποστολές».