Επαυσε οριστικά η δίωξη εις βάρος τριών κατηγορούμενων για σεξουαλικά εγκλήματα

173


Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω και με δύο αποφάσεις που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου έπαυσαν οριστικά οι διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος ισάριθμων κατηγορουμένων για σεξουαλικά εγκλήματα μετά από δηλώσεις των φερόμενων ως θυμάτων ότι δεν επιθυμούν την πρόοδο της δίκης και την καταδίκη τους.

Πιο συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω έπαυσε την δίωξη εις βάρος ενός κατοίκου της Καρπάθου για βιασμό και απλή σωματική βλάβη της πρώην συντρόφου του, εκπαιδευτικού.
Η τελευταία δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί πλέον την δίωξη του κατηγορούμενου.
Είχε καταγγείλει ειδικότερα ότι του ζήτησε να χωρίσουν και εκείνος μη αποδεχόμενος την απόφασή της αυτή, κατέστρωσε σχέδιο για να την παγιδεύσει και να την βιάσει.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, την 11η Μαρτίου 2012, του ζήτησε να διακόψουν και ενώ έδειξε να αποδέχεται την απόφασή της αυτή, της ζήτησε να περάσουν το τελευταίο τους βράδυ μαζί. Της ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά και όπως είπε, αρνήθηκε με αποτέλεσμα να της επιτεθεί και να την βιάσει, για να την εκδικηθεί.
Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες και κατέθεσε ήδη μήνυση σε βάρος της για τα αδικήματα της εξυβρίσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως.
Ο κατηγορούμενος, απόφοιτος Θεολογικής Σχολής, επεσήμανε ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη, έστω και για πταισματική παράβαση.
Ισχυρίστηκε ότι επί 5 και πλέον μήνες διατηρούσε μαζί της ερωτικές σχέσεις και ότι από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της σχέσης τους, του έλεγε ότι έβρισκε βαρετή τη ζωή στην επαρχία, ότι το μέρος την έπνιγε και ότι ήθελε να πάρει την απόφαση να μετοικήσει μαζί της στην Αθήνα, προκειμένου να ζήσουν μόνιμα εκεί.
Με την πάροδο του χρόνου, όπως ισχυρίστηκε, γινόταν συνεχώς εχθρική με τον κόσμο και προσκολιόταν συνεχώς σε εκείνον, πιέζοντάς τον να μετοικήσει μαζί της στην πρωτεύουσα. Όπως υποστήριξε, την 9η Μαρτίου 2012, σε ημερήσια εκδρομή εκπαιδευτικών, μια φίλη της τον προσέγγισε και αφού μιλούσαν όλο το βράδυ στο τέλος τον φίλησε.
Την επόμενη ημέρα, όπως κατέθεσε, του ζήτησε να την επισκεφθεί στο σπίτι της και εκεί την βρήκε να τελεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Μαζί τους ήταν και ένας κοινός τους φίλος και μετά την αποχώρησή του ήλθαν σε συνουσία χωρίς προφύλαξη. Στη συνέχεια της ανέφερε το περιστατικό με τη συνάδελφό της προκειμένου να το μάθει από τον ίδιο και όχι από τρίτους και τότε, όπως λέει, εξεμάνη. Του ζήτησε να φύγουν από το νησί και ακολούθησε μεταξύ τους λογομαχία και την τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο.
Μετά, όπως λέει, τον μήνυσε για βιασμό. Το δικαστικό συμβούλιο δεν δέχτηκε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του, γιατί, κατά την άποψη των δικαστών, δεν επιβεβαιώνονται από τις εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου παρέστη η Μαρίνα Κρανίτη – Τσέρκη.
-Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου έπαυσε την δίωξη εις βάρος ενός κατοίκου της Κω για απόπειρα βιασμού στρατιωτικού μετά την υποβολή όμοιας δήλωσης της τελευταίας.
Την 1η Ιανουαρίου 2011 και περί ώρα 06:30, η φερόμενη ως θύμα, εξερχόταν από νυκτερινό κέντρο, στο οποίο διασκέδαζε και κατευθυνόταν προς την πλατεία Ελευθερίας στην Κω, όπου είχε σταθμεύσει το όχημά της, όταν ξαφνικά άγνωστος σε αυτήν άντρας, τον οποίο αναγνώρισε αργότερα ανεπιφύλακτα ως τον δράστη και νυν κατηγορούμενο της εις βάρος της τελεσθείσας πράξης, την άρπαξε από το λαιμό και την οδήγησε παρά τη θέλησή της σε κοντινό σκοτεινό στενό, απειλώντας την, ότι, εάν φωνάξει θα την σκοτώσει.
Εκεί την προέτρεψε να του κάνει στοματικό έρωτα, ενώ παράλληλα ο ίδιος είχε αφαιρέσει το παντελόνι και το εσώρουχό του, εκθέτοντας τα γεννητικά του όργανα.
Το θύμα αρνήθηκε, εκδηλώνοντας, έτσι, την αντίθετη βούλησή της, σε αυτό που της ζητούσε ο κατηγορούμενος και τότε εκείνος άρχισε να την χτυπάει παρατεταμένα στο κεφάλι, λέγοντάς της, ότι, αν δεν θέλει να το κάνει η ίδια θα τη βιάσει αυτός.
Ενώ το θύμα αντιστεκόταν σθεναρά, φωνάζοντας και υποδεικνύοντάς του να σταματήσει, χτυπώντας τον με τα πόδια και τα χέρια της, ο κατηγορούμενος άνοιξε τα κουμπιά του σακακιού της, της έσκισε το καλτσόν, άνοιξε το φόρεμά της, την ακινητοποίησε με τα χέρια και τη φίλησε δύο φορές, ώσπου κάποια στιγμή αυτή τον απώθησε και άρχισε να τρέχει.
Ο κατηγορούμενος την πρόλαβε όμως και την έσπρωξε σ’ ένα αυτοκίνητο, ενώ εκείνη καλούσε σε βοήθεια.
Από τις φωνές της και τη φασαρία, τους αντιλήφθηκαν κάποιοι γείτονες, οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, καθώς και μία περαστική παρέα, οι οποίοι άρχισαν να τον επιπλήττουν.
Ένας περαστικός δε τον αναγνώρισε, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να τραπεί σε φυγή, φοβούμενος τη σύλληψη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Κώστας Ασλάνης και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας η δικηγόρος κ. Χρ. Καλούδη.
-Το ίδιο δικαστήριο έπαυσε την δίωξη για βιασμό εις βάρος ενός Σλοβάκου ανιματέρ που είχε καταμηνυθεί από μια Γερμανίδα, τουρίστρια, που παραθέριζε τον Οκτώβριο του 2010 στην Καρδάμαινα της Κω.
Η τελευταία ομοίως με δήλωση της ανεκάλεσε την μήνυση. Πιο συγκεκριμένα την 3η Οκτωβρίου 2010 η Γερμανίδα, επιδιώκοντας να συνεχίσει τη νυχτερινή της διασκέδαση, απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο, ο οποίος την προσκάλεσε στα γενέθλιά του και κατέληξαν μαζί με την παρέα του σε νυχτερινό κέντρο της Καρδάμαινας.
Η Γερμανίδα φέρεται να επιδείκνυε κατά το διάστημα που βρισκόταν εκεί μία διαχυτικότητα στη συμπεριφορά της, έναντι του κατηγορουμένου, ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ, όπως και ο κατηγορούμενος.
Κατά τις 2:30 περίπου της 4ης Οκτωβρίου 2010 η Γερμανίδα θέλησε να φύγει από το νυχτερινό κέντρο, στο οποίο διασκέδαζαν και απευθύνθηκε στα υπόλοιπα μέλη της παρέας, αν κάποιο από αυτά μπορούσε να τη συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο. Προθυμοποιήθηκε προς τούτο ο κατηγορούμενος.
Το δωμάτιο δε, όπου διέμενε ο κατηγορούμενος ήταν στην ίδια κατεύθυνση με το ξενοδοχείο της παθούσας, φθάνοντας δε έξω από αυτό αυτός ανέβηκε προφασιζόμενος ότι είχε ξεχάσει κάτι, ρωτώντας παράλληλα την Γερμανίδα αν επιθυμούσε να ανέβει και η ίδια, άλλως να τον περιμένει στο δρόμο.
Φοβούμενη αυτή να μείνει μόνη της και λόγω του προχωρημένου της ώρας τον ακολούθησε στο δωμάτιό του. Μόλις εισήλθαν εντός του δωματίου ο κατηγορούμενος φέρεται, επωφεληθείς της καταστάσεως, να τη φίλησε στο στόμα και παρά την υπόδειξη της παθούσας να σταματήσει, συνέχισε. Του αποδόθηκε ότι την έσπρωξε στον τοίχο, κρατώντας δυνατά με τα χέρια του τους ώμους της και ακινητοποιώντας την. Η Γερμανίδα φέρεται να τον απώθησε, δαγκώνοντάς τον στο χέρι κι αυτός εν συνεχεία και παρά την αντίθετη βούλησή της να την έσπρωξε στο κρεβάτι, να ανέβηκε πάνω της, να της έβγαλε το φόρεμα και το εσώρουχο με βίαιο τρόπο και να την βίασε.
Εκείνη φέρεται να τον χτύπησε με το πόδι της, καταφέρνοντας να τον απωθήσει και να εξέλθει του χώρου του δωματίου.
Ο κατηγορούμενος συνομολογεί τα πραγματικά περιστατικά της υποθέσεως, ισχυριζόμενος όμως ότι όλα έλαβαν χώρα με την συναίνεσή της.
Από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που έγιναν προέκυψαν ενδείξεις βίας, ενώ περαιτέρω η Γερμανίδα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν σε έντρομη κατάσταση και κλαίουσα, ζήτησε βοήθεια από τον ιδιοκτήτη παρακείμενου εστιατορίου.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Μανώλης Χατζηάμαλος και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας η δικηγόρος κ. Ανθούλα Καραολάνη.