Καταδικάστηκε ο πρωταίτιος της διαρροής των φωτογραφιών της Λίνας Κοεμτζή

254


Καταδικάστηκε σήμερα, Τετάρτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών ο άνθρωπος που παρήγαγε και δημοσιοποίησε αρχικά τις αισθησιακές φωτογραφίες της άτυχης 22χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο το Νοέμβριο του 2016, πέφτοντας από την φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι φωτογραφίες που έβγαλε ο κατηγορούμενος,  κατέληξαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο όπου ξεκίνησε εκβιασμός της άτυχης κοπέλας από άλλους άνδρες.

Ο κατηγορούμενος που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τα Γιαννιτσά, ήταν φίλος της κοπέλας. Την έπεισε σε ανύποπτο χρόνο να ποζάρει γυμνή ή ημίγυμνη μπροστά στην ερασιτεχνική του κάμερα, με την υπόσχεση ότι θα την κάνει μοντέλο. Της είχε πει ότι οι φωτογραφίες θα κατέληγαν σε πρακτορεία μοντέλων, και σίγουρα όχι δημόσια στο διαδίκτυο, όπως κατέληξαν.

Πώς έγινε αυτό; Ο κατηγορούμενος δημοσίευσε τις φωτογραφίες της 22χρονης φοιτήτριας στο προσωπικό του ιστολόγιο και από εκεί κατέληξαν στον απέραντο “γαλαξία” του διαδικτύου με αποτέλεσμα η ζωή της κοπέλας να γίνει …κόλαση, με τους άγνωστους άνδρες που την απειλούσαν και την εκβίαζαν με αυτές τις φωτογραφίες.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο που δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες της Λίνας Κοεμτζή, σε 120 ώρες κοινωνικής εργασίας, καθώς κατά την περίοδο τέλεσης του αδικήματος ήταν ανήλικος.

Η οικογένεια της φοιτήτριας “επικήρυξε” δύο άνδρες

Την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας επικήρυξε με 5.000 ευρώ τους δύο άνδρες, οι οποίοι, σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, βγήκαν από την φοιτητική εστία στην Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 28-11-2016, στις 10.30 μμ, αμέσως μετά την πτώση της Γαλήνης από μπαλκόνι της εστίας.

Οι δύο άγνωστοι άνδρες φέρεται να αναζητούσαν στο σώμα της 22χρονης ένα στικάκι.

Σύμφωνα με την περιγραφή του μάρτυρα, ο ένας άνδρας είναι ηλικίας 21-25 ετών 1,75-1,80 ύψος 80 κιλά, κοντό μαλλί, ξυρισμένος, καστανά λαδί μάτια και φορούσε λαδί μπουφάν και ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι.

Ο δεύτερος άνδρας ηλικίας 26-30 ετών, 1,80-1,85 ύψος, 90 κιλά, μαύρα σπαστά μαλλιά κοτσίδα, μελαχρινός, μαύρα μάτια, φορούσε χακί στρατιωτικό μπουφάν τύπου τζάκετ και σκούρο παντελόνι. Και οι δυο μιλούσαν καλά ελληνικά.

Η οικογένεια της άτυχης Λίνας Κοεμτζή έχει απευθύνει παράκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τα δύο άτομα,  να απευθυνθεί στις Αρχές.