Ποινή κάθειρξης 5 ετών και 6 μηνών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 31χρονο Αλβανό κι έναν 31χρονο Ροδίτη που κρίθηκαν ένοχοι με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού λόγω τοξικομανίας, για σύσταση συμμορίας και για διάπραξη ληστειών από κοινού κατ’ εξακολούθηση.
Οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Συνελήφθησαν την 18η Δεκεμβρίου του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Οι δύο δράστες κινούμενοι με μοτοσυκλέτα μάρκας ΚΤΜ, χρώματος πορτοκαλί-μαύρου έχοντας καλύψει μέρος των χαρακτηριστικών τους, φορώντας σκουρόχρωμους σκούφους, αφαιρούσαν βίαια τσάντες από νεαρές γυναίκες που εκινούντο πεζές.
Επίσης καταγγέλθηκε μια περίπτωση απόπειρας ληστείας σε κατάστημα του ΟΠΑΠ και μία περίπτωση ληστείας σε μίνι μάρκετ το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου 2017 από δυο δράστες οι οποίοι είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους κι ο ένας εξ αυτών κρατούσε μαχαίρι.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο δράστες συγκρότησαν ομάδα και χρησιμοποιώντας την μοτοσυκλέτα του πατέρα του πρώτου, άρπαζαν τσάντες από γυναίκες που κινούνταν πεζές, ενώ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με την απειλή μαχαιριού που προέταξαν και χρήση βίας μετέβησαν σε δύο καταστήματα προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα.
– Την 16/12/2017 και περί ώραν 22:30 μετέβησαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην οδό Κλαυδίου Πέπερ, με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Ο πρώτος κρατώντας προτεταμένο μαχαίρι, εισήλθαν εντός πλην τράπηκαν σε φυγή επειδή στο κατάστημα υπήρχαν τρεις πελάτες.
-Την 16/12/2017 περί την 22:40 ώρα εισήλθαν σε mini market στην οδό Ανταγόρα, όπου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και με την απειλή μαχαιριού αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη με την χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ένα τσαντάκι με έγγραφα του ιδιοκτήτη καθώς και τσιγάρα αξίας 250 ευρώ.
– Την 15/12/2017 και περί ώρα 03:15, επί της οδού Ορφέως στην Παλιά Πόλη πλησίασαν μια γυναίκα και προσπάθησαν να της αφαιρέσουν την τσάντα πλην όμως αυτή αντέδρασε και την έριξαν κάτω.
– Την 15/12/2017 επί της οδού Σωκράτους στην Παλιά Πόλη πλησίασαν άλλη γυναίκα και όταν προσπάθησαν να της αφαιρέσουν την τσάντα, αυτή αντέδρασε και απομακρύνθηκε
– Την 15/12/2017 και περί ώρα 01:00 επί της οδού Σωκράτους στην Παλιά Πόλη πλησίασαν άλλη γυναίκα κι αφού απέτυχαν να αποσπάσουν την τσάντα της ο δεύτερος της θώπευσε τα οπίσθια. Πραγματοποίησαν αναστροφή την απείλησαν και τελικά της αφαίρεσαν την τσάντα.
– Την 15/12/2017 και περί ώρα 01:00 επί της οδού Κω στην Ρόδο πλησίασαν ακόμη μια γυναίκα και προσπάθησαν να της αφαιρέσουν την τσάντα, αυτή αντέδρασε την έριξαν κάτω και την τραυμάτισαν στα πόδια.
– Την 13/12/2017 και περί ώρα 12:00 ο πρώτος κινούμενος πεζός αφαίρεσε βίαια την τσάντα μιας Πολωνής και τράπηκε σε φυγή.
Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι είναι εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Γιάννης Κοκκινογένης.

  https://www.dimokratiki.gr/12-02-2020/meiothike-i-poini-dyo-liston-apo-to-kakoyrgiodikeio/

To Top