Άρειος Πάγος: Επικύρωσε την ποινή ανήλικου μέλους συμμορίας που λήστευε άλλους ανηλίκους

235

Αφαιρούσε δια της βίας κινητά τηλέφωνα και χρήματα από περαστικούς ανηλίκους στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης

Την ποινή φυλάκισης 2,5  ετών με τριετή αναστολή που είχε επιβάλλει Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων σε ανήλικο, ο οποίος συμμετείχε σε συμμορία που αφαιρούσε δια της βίας κινητά τηλέφωνα και χρήματα από περαστικούς ανηλίκους στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αρεοπαγιτική απόφαση ο εν λόγω ανήλικος, μαζί με άλλα ανήλικα αλλά και ενήλικα άτομα, με σωματική βία και απειλές αφαίρεσαν από την κατοχή άλλων «ξένα κινητά πράγματα με σκοπό να ιδιοποιηθούν παράνομα».

Όπως προκύπτει από την αρεοπαγίτικη απόφαση, ένα μεσημέρι του Ιουνίου επί της παραλιακής της Θεσσαλονίκης συμμορία αποτελούμενοι από έξι ανηλίκους, αιφνιδίασαν 2 ανήλικους 16 ετών, οι οποίοι βάδιζαν εκείνη τη στιγμή αμέριμνοι στο δρόμο και αφού άσκησαν σωματική βία σε βάρος τους (τους χτύπησαν στο πρόσωπο) και απείλησαν τη ζωή τους, αφαίρεσαν από αυτούς χρήματα (από τον έναν 67 ευρώ και από τον άλλο 180 ευρώ) και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα μέλη της συμμορίας καταδικάστηκαν για ληστεία από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή και ένας εκ των  ανήλικων μελών της συμμορίας, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δικαστηρίου των  Ανηλίκων με την οποία καταδικάστηκε. Υποστήριξε στην σχετική αίτησή του πως η καταδικαστική για εκείνον απόφαση  πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Όμως, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης ως αβάσιμη και επικύρωσαν το «δια ταύτα» της εφετειακής απόφασης.


https://www.lawandorder.gr/Article/73764/areios-pagos-epikurose-tin-poini-anilikou-melous-summorias-pou-listeue-allous-anilikous