Καταδίκη 59χρονου υπότροπου σε υποθέσεις κλοπών, διαρρήξεων και ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 59χρονο ημεδαπό, υπότροπο σε υποθέσεις κλοπών, διαρρήξεων και ναρκωτικών που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική» την 13η Ιουνίου 2020 καταγγέλθηκε από τον υπεύθυνο εστιατορίου στην οδό Καναδά ότι την ίδια ημέρα και ώρα 03.09, άγνωστος δράστης αφού παραβίασε την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας με αιχμηρό αντικείμενο, εισήλθε εντός και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 200€ περίπου σε κέρματα και στην συνέχεια αποχώρησε.
Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής.
Στο πλαίσιο προανάκρισης, από αξιοποίηση πληροφοριών σε συνδυασμό με την ανάλυση του προαναφερόμενου υλικού εξακριβώθηκε ως δράστης ο 59χρονος γνωστός για παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.
Ο δράστης, αναζητήθηκε και την 15η Ιουνίου 2020 το πρωί εντοπίστηκε στην περιοχή πέριξ του ΟΚΑΝΑ Ρόδου, όπου είχε μεταβεί με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.
Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη μικτού βάρους 0,84 γραμμαρίων και συνελήφθη.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι με το αυτοκίνητό του μετέβαινε σε διάφορα μέρη της πόλεως Ρόδου και διέπραττε κλοπές σε επιχειρήσεις.
Πιο συγκεκριμένα αφού διακριβώθηκε οτι ήταν ο δράστης της διάρρηξης του προαναφερόμενου ξενοδοχείου προέκυψε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα παραβίασε συνολικά έξι καταστήματα-επιχειρήσεις, όπου κατά περίπτωση προκάλεσε φθορές και αφαίρεσε χρηματικά ποσά.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο «φιξάκια» ηρωίνης, καθώς και αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε για να μεταβαίνει στα σημεία διάπραξης των κλοπών.
Απολογούμενος ο δράστης αποδέχτηκε στο σύνολό τους τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

https://www.dimokratiki.gr/17-06-2020/katadiki-59chronoy-ypotropoy-se-ypotheseis-klopon-diarrixeon-kai-narkotikon/

To Top