Σε 20 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο καθηγητής από τα Χανιά

271

Κρίθηκε ένοχος για τις υποθέσεις τεσσάρων κοριτσιών για κατάχρηση σε ασέλγεια, καθώς και για τις υποθέσεις δύο κοριτσιών για προσβολή αιδούς

Ολοκληρώθηκε η δίκη για τον 58χρονο Χανιώτη καθηγητή που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε μαθήτριες του φροντιστηρίου του.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Οι ποινές που επεβλήθησαν στον καθηγητή είναι κάθειρξη 8, 8, 6, 6, 4, 4, δηλαδή συνολική ποινή 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, για τέσσερα κακουργήματα επιβλήθηκαν τέσσερις ποινές (8, 8, 6, 6) και για τα δύο πλημμελήματα 4 και 4 σύμφωνα με το άρθρο 94 του ποινικού κώδικα οι ποινές αυτές συγχνωνεύτηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες είναι κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (για τα τέσσερα κακουργήματα) και τα δύο πλημμελήματα αφορούν στην προσβολή αιδούς ανηλίκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αρχαιοτήτων, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα ελαφρυντικά και αναφορικά με το ελαφρυντικό του πρότερου “έντιμου βίου”, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4-3.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και διήρκεσε πέντε ημέρες, καθώς οι μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας ήταν συνολικά 30.

Σήμερα Σάββατο, η δίκη ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι στην αγόρευση του την Παρασκευή, ο Εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε την ενοχή του 58χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6398241/se-20-chronia-fylakisi-katadikastike-o-kathigitis-apo-ta-chania