Ανώτατη ποινή στον ιδιοκτήτη των σκύλων που κατέφαγαν γυναίκα στην Ηρώων

330

Επέβαλε χθες το δικαστήριο και σε δεύτερο βαθμό

Ούτε μέρα δε μειώθηκε από την πρωτόδικη η ποινή, που ήδη ήταν η ανώτερη, που επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον ιδιοκτήτη των δύο σκύλων κάνε κόρσο τα οποία το Μάρτιο του 2017 επιτέθηκαν σε γυναίκα στην οδό Ηρώων τραυματίζοντάς την σοβαρά.

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων κρίθηκε ένοχος χθες και σε δεύτερο βαθμό για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, και δικάσθηκε εκ νέου σε φυλάκιση 30 μηνών, με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ η δίκη διεξήχθη χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Η περιγραφή της γυναίκας και αυτή τη φορά, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα δόντια των δύο μεγαλόσωμων σκυλιών και τα εμφανή ακόμα τραύματα στο σώμα της, ανατρίχιασε δικαστές και ακροατήριο. «Πάγωσε» η αίθουσα τη στιγμή που ο συνήγορος υπεράσπισής της, Παν. Νταής, προσκόμισε φωτογραφίες με τα εκτεταμένα τραύματα που είχε υποστεί η γυναίκα αμέσως μετά την επίθεση των σκυλιών.

Η υπόθεση έχει κριθεί και στα αστικά δικαστήρια, τα οποία έχουν επιδικάσει αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ στη γυναίκα.

Σοκαριστική περιγραφή

Περιγράφοντας στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε, η γυναίκα είπε ότι στις 13 Μαρτίου 2017, περίπου στις 8.30 το βράδυ, περπατούσε επί της οδού Ηρώων και στο απέναντι πεζοδρόμιο είδε τα δύο σκυλιά να περιπλανώνται. Συνέχισε να περπατά, αλλά είδε τα δύο σκυλιά να περνούν το δρόμο και να κατευθύνονται προς το μέρος της. Αρχικά δεν ανησύχησε και άφησε να τη μυρίσουν. Τότε ξαφνικά το ένα σκυλί την άρπαξε από το αριστερό πόδι, λίγο πάνω από τον αστράγαλο. Προσπάθησε να αμυνθεί χτυπώντας το με το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε.

Όπως είπε, προσπάθησε να μην πέσει, αλλά όταν ένιωσε να της ξεριζώνει κομμάτι από το πόδι, έπεσε στο έδαφος. Τότε της επιτέθηκε και το δεύτερο σκυλί.

Η επίθεση των σκυλιών σταμάτησε, όταν σταμάτησαν ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο, καθώς οι οδηγοί είδαν τι συνέβαινε και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Η αποκατάστασή της απαίτησε μακρά νοσηλεία και πολλά χειρουργεία, ενώ ακόμα και τώρα δεν είναι πλήρης.

Τέλος, στην κατάθεσή της έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι ποτέ ο κατηγορούμενος δεν ήρθε σε επαφή μαζί της για ό,τι συνέβη.

Απολογία

Στην απολογία του ο ιδιοκτήτης των σκύλων είπε ότι εκείνη την περίοδο είχε πέσει θύμα πολλών κλοπών και είχε τα σκυλιά για φύλακες. Τα είχε στην αυλή του σπιτιού του, ελεύθερα, καθώς η περίφραξη ήταν ψηλή.

Υποστήριξε ότι μετά το περιστατικό ανακάλυψε ότι είχε ξεκολλήσει ένα πλακάκι από το δάπεδο και έτσι άνοιξαν τη δίφυλλη πόρτα και βγήκαν, αλλά παραδέχθηκε ότι τα σκυλιά είχαν βγει κι άλλη φορά, ενώ δύο φορές τον είχε ενοχλήσει η Αστυνομία γι’ αυτό. Το ότι είχε ξεκολλήσει πλακάκι και άνοιγε η πόρτα, σχολίασε, ήταν γεγονός που δεν μπορούσε να προβλέψει.

Προσπάθησε να εξηγήσει τη συμπεριφορά των ζώων, λέγοντας ότι κάποιος το προηγούμενο βράδυ είχε τραυματίσει τον ένα και μπορεί αυτό να τα είχε εξαγριώσει.

Για τη γυναίκα, σημείωσε ότι ήταν τραγικό αυτό που συνέβη, ενώ επιχείρησε να έρθει πολλές φορές σε επαφή μαζί της, αλλά δεν τον δέχτηκε. Επίσης, έχει προσφέρει σε τράπεζα ακίνητό του, προκειμένου να εξοφληθεί μικρή οφειλή που έχει και τα υπόλοιπα χρήματα να κατατεθούν σε λογαριασμό της παθούσας.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του, όπως και πρωτόδικα, λέγοντας ότι δεν είχε λάβει μέτρα για να μην κυκλοφορούν ελεύθερα τα σκυλιά, παρότι είχαν συμβεί και άλλα περιστατικά.

Ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής, Παν. Νταής, είπε μεταξύ άλλων ότι είχαν σημειωθεί άλλα δύο περιστατικά και τα σκυλιά είχαν επιτεθεί σε μια γιαγιά με παιδάκι και σε έναν ντιλιβερά. Επίσης, ότι πολλές φορές κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην περιοχή και πως ήταν άγρια, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του, χρησιμοποιούνταν σε κυνομαχίες.

Της Βίκυς Βετουλάκη

https://www.tharrosnews.gr/2020/06/%CE%91%CE%BD%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB/