Αγρίνιο: Ένοχοι δύο άνδρες για μαστροπεία και ασέλγεια σε ανήλικη

274

Με τις κατηγορίες της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας εναντίον προσώπου κάτω των 15 ετών και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας με παθόντα που συμπλήρωσε τα 12 έτη όχι όμως αι τα 14 έτη, κάθισαν σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μεσολογγίου δύο άνδρες από το Αγρίνιο.

Πιο συγκεκριμένα επρόκειτο για τον πατέρα μιας ανήλικης και έναν επιχειρηματία, που συνελήφθησαν στις 23 Ιουλίου του 2019 μετά από την καταγγελία μιας γυναίκας ότι οι συχνές επισκέψεις της ανήλικης, που συνοδευόταν από τον πατέρα της, στην επιχείρηση του δευτέρου κατηγορούμενου δεν ήταν αθώες.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο πατέρας εξέδιδε την κόρη του στον δεύτερο άνδρα ο οποίος έδινε χρήματα και τρόφιμα από το κατάστημά του. Έτσι η Ασφάλεια Αγρινίου συνέλαβε τους δυο άνδρες, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε σε ιατροδικαστή στην Πάτρα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και βιασμός όπως είχε καταγγείλει η ίδια.

Μετά τις καταθέσεις που έδωσαν τότε οι δύο άνδρες στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή Αγρίνιου αποφασίστηκε η προφυλάκιση του πατέρα, ενώ ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση αυτή έφθασε σήμερα στο ακροατήριο, όπου εξετάστηκαν αρκετοί μάρτυρες υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων, ενώ αναγνώστηκε και η κατάθεση που είχε δώσει η ανήλικη στην αστυνομία και περιέγραφε πως έγιναν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο ο επιχειρηματίας.

Οι περισσότεροι μάρτυρες πάντως έπεσαν σε αντιφάσεις στα όσα κατέθεσαν σήμερα σε σχέση με τα όσα είχαν καταθέσει πριν από έναν περίπου χρόνο στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, του 53χρονου πατέρα της ανήλικης, αλλά και του 57χρονου επιχειρηματία, ο καθένας από την πλευρά του, υποστήριξαν ότι η καταγγελία της γυναίκας έγινε για λόγους εκδίκησης, επειδή ο επιχειρηματίας βοηθούσε οικονομικά πολύ κόσμο μεταξύ των οποίων και την ίδια την καταγγέλλουσα, αλλά και την οικογένεια της ανήλικης, που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Όμως επειδή η καταγγέλλουσα αισθάνθηκε ως απειλή την άλλη οικογένεια, φοβούμενη μην σταματήσει ο επιχειρηματίας να την βοηθά, έκανε όλη αυτή την διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά ο πατέρας δεν απάντησε σε καίρια ερωτήματα της Προέδρου της Έδρας, ένα εκ των οποίων ήταν γιατί συνόδευε ο ίδιος την κόρη του στο κατάστημα του δευτέρου κατηγορουμένου όταν πήγαινε να πάρει τα προϊόντα και τα χρήματα που ήθελε να προσφέρει στην οικογένεια και μάλιστα περίμενε το κορίτσι έξω από το κατάστημα, τη στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι και βαδίζει με δυσκολία.

Η μητέρα στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα όσα της είπε η κόρη της, ο επιχειρηματίας αρκετές φορές είχε κάνει άσεμνες κινήσεις στην 14χρονη και στις 19 Ιουλίου, κατά την επίσκεψή της στο κατάστημα για να πάρει τα τρόφιμα την βίασε.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ιατροδικαστή πάντως, που αναγνώστηκε στο δικαστήριο δεν αποδείχθηκε βιασμός, διότι η νεαρή δεν είχε κακώσεις στο σώμα, ενώ ήταν σεξουαλικά ενεργή, οπότε η κατηγορία για βιασμό δεν υπήρχε στο κατηγορητήριο.

Μετά την ακροαματική διαδικασία η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων όμως τελικά κρίθηκαν και οι δύο ένοχοι.

https://www.epoli.gr/agrinio-enoxoi-andres-mastropeia-aselgeia-a-121479.html