Παρατηρήσεις επί του σ/ν «Ρυθμίσεις Σωφρονιστικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη»

366

Τις παρατηρήσεις του επί του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Σωφρονιστικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» απέστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη στον Μάξιμο Χαρακόπουλο, Πρόεδρο της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Αφετηρία των παρατηρήσεων και προτάσεων της Ανεξάρτητης Αρχής αποτελεί η πάγια θέση της ότι κάθε πρωτοβουλία αναθεώρησης των κανόνων που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος απονομής της ποινικής δικαιοσύνης πρέπει να γίνεται «υπό το πρίσμα μίας “ολιστικής” επανεξέτασης της λειτουργίας του, τόσο στις επιμέρους όψεις του – δηλ. τη νομοθετική (σύστημα ποινών), τη δικαστική (επιμέτρηση ποινών) και τη σωφρονιστική (συνθήκες κράτησης) – όσο και, συνολικά, στις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, στο πλαίσιο μιας μεσοπρόθεσμης, συγκροτημένης, ποινικής και σωφρονιστικής πολιτικής».

Για το πλήρες κείμενο των παρατηρήσεων πατήστε εδώ

https://lawnet.gr/law-news/paratiriseis-epi-tou-s-n-rythmiseis-sofronistikis-nomothesias-kai-loipes-diataxeis-ypourgeiou-prostasias-tou-politi/