Παρεγράφησαν οι διώξεις εις βάρος κατηγορούμενου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και πλαστογραφία με τον νέο Π.K.!

214

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων έπαυσαν οριστικά λόγω παραγραφής οι διώξεις εις βάρος συνταξιούχου εφοριακού για απάτη και πλαστογραφία που μετετράπησαν σε πλημμελήματα με το νέο Ποινικό Κώδικα όπως και η δίωξη εις βάρος του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) λόγω ύψους ποσού.

Η έρευνα σε βάρος του 71χρονου κατηγορούμενου, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ξεκίνησε μετά από καταγγελία μηχανικού της Ρόδου.
Στην οικία του συνταξιούχου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μετά από έρευνα επιταγές, πλήθος αποδείξεων και τιµολογίων, που σχετίζονται µε συγκεκριµένα ονόµατα πολιτών, βιβλία εσόδων-εξόδων και µπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κενές άδειες κυκλοφορίας οχήµατος και 50 σφραγίδες εκ των οποίων οι 11 ήταν στρογγυλές κρατικές σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών του Δηµοσίου και µια «µήτρα» τριών σφραγίδων.
Πρόκειται µεταξύ άλλων για σφραγίδες της ΔΟΥ Ρόδου και υπαλλήλων της, σφραγίδα του Πρωτοδικείου Αθηνών, του Εφετείου Αθηνών, του Πανεπιστηµίου Πειραιώς, της Επιθεώρησης Εργασίας και του πρώην Δήµου Αφάντου. Είχε κατασχεθεί εξάλλου το χρηματικό ποσό των 115.000 ευρώ.
Σε πόρισμα επιτελών του Υπουργείου Οικονομικών, που επιλήφθηκαν της υποθέσεως, αναφέρονται για τον κατηγορούμενο και τα εξής:
-Παρείχε υπηρεσίες φοροτεχνικού και λογιστή σε πλήθος πελατών αφού ήταν υπεύθυνος για την τήρηση λογιστικών βιβλίων και για την σύνταξη φορολογικών δηλώσεων ενώ ταυτόχρονα ήταν δημόσιος υπάλληλος με την ιδιότητα του εφοριακού υπαλλήλου.
Εκμεταλλευόμενος δε την ιδιότητα του ως εφοριακός υπάλληλός, διεκπεραίωνε τις υποθέσεις των πελατών του ο ίδιος αφού ήταν το ίδιο πρόσωπο αυτός που συνέτασσε τις φορολογικές δηλώσεις, τις παραλάμβανε και τις ήλεγχε.
-Κατασκεύασε πλήθος πλαστά δικαιολογητικά τα οποία χρησιμοποίησε σε φορολογικές δηλώσεις πελατών του, που υπέβαλε με αυτό τον τρόπο ανακριβώς, εξαπατώντας την Δ.Ο.Υ. Ρόδου, με αποτέλεσμα οι πελάτες του να τύχουν ανάλογες εκπτώσεις φόρου κατά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.
-Κατασκεύασε πλαστή βεβαίωση ΤΕΒΕ ην οποία χρησιμοποίησε στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
-Κατασκεύασε στελέχη Τιμολογίων Παροχής Υπηρεσιών χωρίς να θεωρηθούν νόμιμα στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου.
– Νόθευσε πραγματοποιώντας παρεμβάσεις, τα φορολογικά στοιχεία (ΤΔΑ) που έλαβε ατομική επιχείρηση.
-Διατηρούσε παράνομα στην κατοχή του φορολογικές δηλώσεις φορολογούμενων που θα έπρεπε να βρίσκονται στο αρχείο του τμήματος εισοδήματος της Δ.Ο.Υ. Ρόδου.
-Δεν δήλωσε ως οφείλε το θανατο της μητέρας του στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου και έλαβε επίδομα τυφλότητας συνολικού ποσού 10.472,00 € που αφορά το χρονικό διάστημα από 7/6/2009 έως 31/12/2011 για λογαριασμό της μητέρας του και μετά το θάνατό της στις 6/6/2009.
-Κατασκεύασε πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας διαφόρων προσώπων που δεν προέκυψε από τον έλεγχο που χρησιμοποιήθηκαν
– Έκανε χρήση σε ατομικές φορολογικές του δηλώσεις που υπέβαλε στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου, πλαστών νοθευμένων δικαιολογητικών (βεβαιώσεων, ΑΠΥ κλπ) με αποτέλεσμα να τύχει ανάλογες εκπτώσεις φόρου κατά την εκκαθάριση των αντίστοιχων δηλώσεων.
– Είχε στην κατοχή του παράνομα, δύο λευκές άδειες κυκλοφορίας οχημάτων εκ των οποίων η μία φέρει στρογγυλή υπηρεσιακή σφραγίδα της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και υπηρεσιακή σφραγίδα υπαλλήλου.
– Είχε στην κατοχή του παράνομα, διάφορες σφραγίδες υπηρεσιών και δημόσιων λειτουργών εκ των οποίων χρησιμοποίησε τουλάχιστον τις δύο.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου προέκυψε μετά την ακροαματική διαδικασία ότι έχει αποκαταστήσει μερικώς την βλάβη που προξένησε στο Ελληνικό Δημόσιο και σε ιδιώτη ενώ περαιτέρω ότι τα αδικήματα τα οποία του αποδίδονται διώκονται πλέον σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν υποπέσει σε 5ετή παραγραφή.
Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου παρέστη ο δικηγόρος κ. Αντώνης Πασίσης και ως συνήγορος υπεράσπισης του ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Ρουσόπουλος.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr