Ποινή 5 ετών και απελευθέρωση για τη γυναίκα που μαχαίρωσε τον κουμπάρο της

530

Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά με αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και του μειωμένου καταλογισμού, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου η 50χρονη αλλοδαπή γυναίκα η οποία το Σεπτέμβριο του 2019 τραυμάτισε με μαχαίρι στο λαιμό τον 47χρονο κουμπάρο της.

Η γυναίκα καταδικάσθηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και ήδη κινήθηκαν από χθες οι διαδικασίες αποφυλάκισής της, καθώς μετά το περιστατικό είχε προφυλακισθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ισχυρισμοί
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί τη Τρίτης και ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ, με την ανακοίνωση της απόφασης των τακτικών δικαστών και των ενόρκων.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η γυναίκα είχε μειωμένο καταλογισμό, καθώς αυτό ήταν και το πόρισμα των δύο πραγματογνωμοσυνών που είχαν διαταχθεί από την ανακρίτρια Καλαμάτας. Το δικαστήριο δέχθηκε, λοιπόν, ότι η κατηγορούμενη δεν είχε πλήρη αντίληψη του άδικου χαρακτήρα της πράξης της. Ταυτόχρονα αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Στην απολογία της η γυναίκα ισχυρίσθηκε ότι το θύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα την πίεζε και την εκβίαζε για να συνάψουν ερωτικές σχέσεις, ενώ εκείνη την ημέρα θόλωσε, όταν άκουσε το θύμα να βάζει στον άντρα της, με τον οποίο έπιναν καφέ εκείνη τη στιγμή, ένα τραγούδι του Καζαντζίδη που αφορούσε στην απιστία των γυναικών.

Ισχυρίσθηκε, επίσης, ότι δεν ήθελε να βλάψει τον 47χρονο νονό του παιδιού της, αλλά είχε φοβηθεί για την ασφάλεια της οικογένειάς της και τη δική της.

Από την πλευρά του,  το θύμα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η γυναίκα ήταν αυτή που τον παρενοχλούσε με ερωτικά μηνύματα.

Το περιστατικό
Το περιστατικό είχε γίνει έξω από το σπίτι της οικογένειας της 50χρονης στις 16 Σεπτεμβρίου του 2019, κι ενώ το θύμα καθόταν με το σύζυγο της γυναίκας στο πεζοδρόμιο και έπιναν καφέ.

Η γυναίκα, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι,  κατέβηκε από το σπίτι και, χωρίς να πει κάτι, πλησίασε τον κουμπάρο τους, έσκυψε πάνω του και του κάρφωσε ένα μαχαίρι στην αριστερή πλευρά του λαιμού.

Ο 47χρονος δεν έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο από το σύζυγο της γυναίκας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του μαχαιριού, το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραυματίσει σπόνδυλο, όργανο ή κάποια αρτηρία.

https://www.tharrosnews.gr/2021/01/poini-5-eton-kai-apeleftherosi-gia-ti-gynaika-pou-machairose-ton-koubaro-tis/