Κρήτη: 12 μήνες με αναστολή στο 12χρονο παιδί που χτύπησε αστυνομικό με το skateboard στο κεφάλι – Θα τον παρακολουθεί κοινωνικός λειτουργός

Ο νεαρός έκανε skateboard χωρίς να φοράει μάσκα στο κέντρο του Ρεθύμνου στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, όταν ένας αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας του έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούσε τη μάσκα του.

Την ανησυχητική έξαρση της επιθετικότητας και της βίαιης συμπεριφοράς στους ανήλικους καταγράφουν το τελευταίο χρονικό διάστημα μελέτες και έρευνες ενώ μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν και τα περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους όπως έγραψε το dikastiko.gr

Μία τέτοια περίπτωση είχαμε το μεσημέρι της Κυριακής όπου 12χρονος χτύπησε στο κεφάλι με… skateboard τον αστυνομικό που του έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούσε τη μάσκα του παραβιάζοντας τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Δώδεκα μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή καθώς επίσης και να συμμετέχει σε συνεδρίες με κοινωνικό λειτουργό για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο, αποφάσισε το αυτόφωρο δικαστήριο Ρεθύμνου για τον αμούστακο παραβάτη.

Το χρονικό

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Κυριακής. Ο νεαρός έκανε skateboard χωρίς να φοράει μάσκα στο κέντρο του Ρεθύμνου στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, όταν ένας αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας του έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούσε τη μάσκα του.

Ο νεαρός αντέδρασε έντονα με τον αστυνομικό να δέχεται το…skateboard στο κεφάλι.

To Top