Μάνη: Ένοχοι για απόπειρα βιασμού ο παπάς και ο παππούς 12χρονης

344

Την ενοχή  του 57χρονου ιερέα και πατέρα έξι παιδιών Νίκου Σταματογιάννη από το χωριό Οχιά της ανατολικής Μάνης, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού βουλγαρικής καταγωγής, πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας!

Ζήτησε την μετατροπή της αρχικής κατηγορίας του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε απόπειρα βιασμού. Την ίδια πρόταση έκανε η εισαγγελική λειτουργός και για τον παππού της ανήλικης, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι ήταν το δεύτερο πρόσωπο που κακοποίησε σεξουαλικά το άτυχο κοριτσάκι.

«Η εισαγγελική πρόταση δικαιώνει ευθύς εξαρχής τους ισχυρισμούς μας και του ίδιου του κατηγορούμενου ότι ουδέποτε «πείραξε» το παιδί», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου ρασοφόρου Νίκος Ιωάννου, για να προσθέσει: «Από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει ότι δεν υπάρχει σωματικό κατάλοιπο που θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει έστω και απόπειρα βιασμού».

Να σημειωθεί ότι τόσο ο ιερέας, όσο και ο παππούς της 12χρονης αρνούνται με σθένος τις κατηγορίες. Ο ηλικιωμένος απέδωσε την καταγγελία εις βάρος του σε σκευωρία που, όπως υποστήριξε στην απολογία του, έστησε η ίδια του η κόρη, ενώ επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες στον 57χρονο κληρικό.

Η υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2018, όταν το μικρό κορίτσι από τη Βουλγαρία κατήγγειλε τον ιερέα στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο κίνησε τις διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη και την προφυλάκισή του στις Φυλακές Τρίπολης.

Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι είπε η 12χρονη, ο 57χρονος πατέρας έξι παιδιών την κακοποιούσε σεξουαλικά από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών.