Η Ιστορία εκδικείται: Ο Μπάιντεν μίλησε για Κωνσταντινούπολη – Ποινικό αδίκημα η Γενοκτονία στο Δίκαιο των ΗΠΑ – Αποζημιώσεις τρισ. δολ. οφείλει η Άγκυρα -Aμερικανικές οβίδες σε Άγκυρα – Τουρκικές επιθέσεις σε ΗΠΑ

353

https://warnews247.gr/i-istoria-ekdikeitai-o-bainten-milise-gia-konstantinoupoli-poiniko-adikima-i-genoktonia-sto-dikaio-ton-ipa-apozimioseis-tris-dol-ofeilei-i-agkyra/embed/#?secret=4cLwlpMtZL

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ιστορικές στιγμές θα ζήσουν οι Έλληνες: Σύμφωνα με αμερικανικές πληροφορίες, η απόφαση του Τ. Μπάιντεν δεν θα περιοριστεί μόνο στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων καθώς με Νόμο του 1987 ως Γερουσιαστής θέσπισε το ποινικό αδίκημα της Γενοκτονίας στο δίκαιο των ΗΠΑ.

Τα όσα αναφέρουν αμερικανικές αξιόπιστες πηγές είναι εξαιρετικά σοβαρά καθώς δίνεται το δικαίωμα σε Αρμένιους να διασύρουν σε αμερικανικά δικαστήρια την Τουρκία ζητώντας αποζημιώσεις τρισ. δολαρίων και την Γη τους πίσω. Την Γη αυτή που έκλεψαν οι Τούρκοι.

Και κάτι τελευταίο. Η απελευθέρωση ενός Αρμένιου μέλος της οργάνωσης Asala από τις ΗΠΑ προ μηνών έδειχνε και προς την κατεύθυνση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Επεισόδιο ΗΠΑ – Τουρκίας: Απελευθέρωσαν Αρμένιο μέλος οργάνωσης που δολοφόνησε 58 Τούρκους διπλωμάτες!

Ο Μπάιντεν μίλησε για Κωνσταντινούπολη και όχι “Ιστανμπούλ”

Σε λίγο το λιγότερο που θα απασχολεί τον Ερντογάν θα είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Στην ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ αναφέρεται το ελληνικό όνομα της Κωνσταντινούπολη (Constantinople) και όχι η τουρκική ονομασία Ιστανμπούλ (Istanbul), η οποία είναι και διεθνώς καθιερωμένη.

Τί θέλει να πει ή μάλλον να δείξει ο Μπάιντεν με το “σημάδι” αυτό;

Μάλλον η Τουρκία οδεύει προς τριχοτόμηση και μια νέα Συνθήκη Σεβρών για να λήξει οριστικά το “Ανατολικό Ζήτημα”…

Ποινικό αδίκημα η Γενοκτονία στο Δίκαιο των ΗΠΑ

Το 1987, όταν ο Μπάιντεν ήταν γερουσιαστής, είχε χρηματοδοτήσει ένα νομοσχέδιο με τίτλο Νόμος για την εφαρμογή της σύμβασης γενοκτονίας, ο οποίος θεσπίζει το ποινικό αδίκημα της γενοκτονίας στο δίκαιο των ΗΠΑ.

Γιατί όμως η Τουρκία έτρεμε την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων;

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Γιατί η Τουρκία φοβόταν τόσο πολύ την ετικέτα γενοκτονίας στην περίπτωση των Αρμενίων; Δεν υπάρχει καμία γενική εξήγηση για τις μακροχρόνιες αρνήσεις της Τουρκίας. Μια εξήγηση είναι ότι η σύνδεση Γενοκτονία μπορεί να βλάψει την υπερηφάνεια ενός έθνους. Ωστόσο, ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν άλλες ανησυχίες.

Σε μια συνέντευξη του Νοεμβρίου 2019 στην καθημερινή τουρκική εφημερίδα Karar, ο πρώην κοινοβουλευτικός ομιλητής Cemil Cicek είπε ότι η κίνηση του Κογκρέσου των ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις.

https://youtube.com/watch?v=D4HWLlUIZ7g%3Ffeature%3Doembed

“Αιτήσεις Αποζημίωσης – Θα χρεωθεί για χρόνια η Τουρκία”

“Οι Αρμένιοι τουρκικής καταγωγής έχουν υποβάλει εδώ και καιρό αιτήσεις αποζημίωσης εναντίον της Τουρκίας”, είπε.

«Η τελευταία απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη γενοκτονία, με έναν τρόπο, έχει εκπληρώσει τα αιτήματα των Αρμενίων στην πολιτική διάσταση…

Από τώρα και στο εξής, τα δικαστήρια ενδέχεται να μην δικαιολογούν τις αποφάσεις τους λέγοντας ότι το ζήτημα πρέπει να αφεθεί στην πολιτική…

Οι Αρμένιοι τώρα μπορούν να επιδιώξουν να εξασφαλίσουν μια απόφαση από το Ανώτερο Δικαστήριο υπέρ των αποζημιώσεων, πιστεύοντας ότι το τρέχον πολιτικό κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες τους εννοεί …

Μια τέτοια απόφαση αποζημίωσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για την Τουρκία, τα οποία θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να ξεπεραστούν».

Και αποζημίωση για την γη που κατάσχεσαν στα Άδανα

Ο Cicek αναφέρεται στην υπόθεση του Alex Bakalian του 2010, ενός Αμερικανού Αρμενικής καταγωγής, ο οποίος, μαζί με άλλους, ζήτησε αποζημίωση 65 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικό δικαστήριο σχετικά με τη γενοκτονία του 1915, καθώς και μια απόφαση που ανέφερε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να δικαστεί στα δικαστήρια των ΗΠΑ για Γενοκτονίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Μπακαλιάν ζήτησε επίσης αποζημίωση για τη γη που αναφέρει πως κατασχέθηκε. Πρόκειται για γη που περιλαμβάνει επίσης τμήματα της βάσης Incirlik στα Άδανα που διατέθηκαν στην Αεροπορία των ΗΠΑ.

Ένας δικαστής των ΗΠΑ απέρριψε την υπόθεση το 2013 στο πλαίσιο του «δόγματος των πολιτικών ερωτημάτων», το οποίο αναφέρει ότι ορισμένα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από το εκτελεστικό τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να χαρακτηρίσει τα γεγονότα του 1915 ως Γενοκτονία και στη συνέχεια τα δικαστήρια των ΗΠΑ θα προχωρήσουν αναλόγως.

Αυτά όμως πλέον αλλάζουν και ανοίγει ο δρόμος για δίκες και αποφάσεις δικαστηρίων υπέρ των Αρμενίων!