Αυστραλία: Καταδίκη 54χρονου για σεξουαλική επίθεση σε 13χρονο κορίτσι

211

Στην Αυστραλία ένας 54χρονος καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός 13χρονου κοριτσιού, μέσα σε ασανσέρ. Ο δράστης έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει το ίδιο του το θύμα, όμως η επίθεση είχε καταγραφεί σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του ασανσέρ.

Ο πολιτικός υπάλληλος της αστυνομίας προσπάθησε να παρουσιάσει ως παιχνίδι τη στιγμή που κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν να αγγίζει ανάρμοστα ένα 13χρονο κορίτσι.

Το περιστατικό συνέβη σε ασανσέρ σιδηροδρομικού σταθμού στο Σίδνεϋ το 2019. Ο Ρος και η σύζυγός του είχαν βγει βόλτα με το θύμα, τη μητέρα και τις δύο αδελφές της.

Οι δύο οικογένειες είχαν γνωριστεί πριν από λίγο καιρό. Ο 54χρονος προσπάθησε να αγκαλιάσει το κορίτσι και πίεσε δύο φορές το στήθος της.

Ο άνδρας δε δίστασε να κατηγορήσει το ίδιο του το θύμα.

Ο δικαστής δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις του, τον έκρινε ένοχο και η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί τον Αύγουστο. Το 13χρονο θύμα του είπε στο δικαστήριο ότι ακόμα βλέπει εφιάλτες και φοβάται μήπως ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.

Εν τω μεταξύ αυστραλιανό δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο συνολικά 700.000 ευρώ σε μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν συμμορφώθηκαν με την απαγόρευση δημοσίευσης πληροφοριών γύρω από την καταδίκη του καρδινάλιου και πρώην ταμία του Βατικανού Τζορτζ Πελ για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών. Ο καρδινάλιος αθωώθηκε πέρυσι από το Ανώτατο Δικαστήριο έχοντας περάσει ένα χρόνο στη φυλακή.

https://www.megatv.com/2021/06/04/aystralia-katadiki-54xronou-gia-seksoualiki-epithesi-se-13xrono-koritsi/