Ποινή 30 μηνών με τριετή αναστολή για τους ενήλικους και 100 ώρες κοινωνική εργασία για τους ανήλικους επέβαλε το Δικαστήριο στους κατηγορούμενους στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι.

Αυτές είναι οι οριστικές ποινές που ανακοινώθηκαν μετά την απόσυρση των δικαστών για να εξετάσουν τα αιτήματα των κατηγορουμένων. Οι τελικές ποινές είναι μειωμένες σε σχέση με αυτές που καταλογίστηκαν πρωτόδικα στους κατηγορούμενους.

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Ειδικότερα, ενόχους όπως και πρωτοδίκως, έκρινε το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο τους 8 Κρητικούς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στο οποίο εκδικάστηκε κατ’ έφεση η υπόθεση, μετά από 6 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στους 5 από τους 8 Κρητικούς, ενώ για τους 3 που ήταν ανήλικοι 100 ημέρες κοινωφελούς εργασίας.

Οι συνήγοροι ζήτησαν από την έδρα, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Ωστόσο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορουμένους κ. Γιώργος Κοκοσάλης είπε πως η υπόθεση θα βρεθεί στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι 8 κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Το δικαστήριο πρωτοδίκως είχε καταδικάσει τους 5 κατηγορουμένους σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους 3 σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

«Υπάρχουν αξίες»

Την εκδίκαση της υπόθεσης παρακολούθησε η οικογένεια Γιακουμάκη και ο πατέρας ευχαρίστησε τον κόσμο και την Δικαιοσύνη «που, όπως είπε, υπάρχουν αξίες».

https://www.cretapost.gr/638042/diki-giakoumaki-miomenes-i-pines-gia-tous-katigoroumenous/

To Top