Θάνατος 5χρονου από ροτβάιλερ στην Κοζάνη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες των σκυλιών

193

Η ποινή των καταδικασθέντων είναι εξαγοράσιμη

Ένοχοι κρίθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (15/9) οι δύο κατηγορούμενοι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που επιτέθηκαν σε 5χρονο αγόρι, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς του 2016.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 5 χρόνια στον καθένα, η οποία είναι εξαγοράσιμη, καθώς υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής προς 20€ την ημέρα έκαστος.

Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην Αστυνομία, να μην αποκτήσουν νέο σκύλο οποιασδήποτε ράτσας και την καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 έκαστος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ένοχοι οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ: «Δεν ήταν ικανά τα μέτρα ασφαλείας να κρατήσουν τα σκυλιά»

Σύμφωνα με την αγόρευση της η εισαγγελέας είπε μεταξύ άλλων: «Αντίθετα στη λογική και στα δεδομένα ήταν η επιχειρηματολογία των κατηγορουμένων. Δεν ήταν ικανά τα μέτρα ασφαλείας να τα κρατήσουν τα σκυλιά. Έπρεπε τα μέτρα να ήταν αντίστοιχα ενός κυνοκομείου και τα σκυλιά δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Είναι αυτονόητο ότι ως συνιδιοκτήτες της οικίας αυτόματα είστε συνιδιοκτήτες και των σκυλιών και φέρετε και δύο την ευθύνη. Δεν υπήρχε ιατρικό σφάλμα από την κατάθεση του κυρίου Δουλγεράκη, άρα ο θάνατος του μικρού αυτού παιδιού οφείλεται στα δαγκώματα των σκυλιών της ιδιοκτησίας σας άρα ευθύνεστε εσείς».

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/7802312/thanatos-5chronou-apo-rotvailer-stin-kozani-enochoi-oi-idioktites-ton-skylion