Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 36χρονο ημεδαπό κατηγορούμενο για κλοπή.
Την 17η Νοεμβρίου 2021 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν ημεδαπό, ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στην οδό Μιχ. Πετρίδη, ότι άγνωστος δράστης τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, παραβίασε παράθυρο, εισήλθε εντός του καταστήματος φορώντας γάντια και καλτσόν στο κεφάλι και αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό ύψους 90 ευρώ περίπου.
Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και μετά την έρευνα οι αστυνομικοί κατέληξαν στην ταυτότητά του και τον εντόπισαν στο παλιό νοσοκομείο Ρόου.
Στην κατοχή του βρέθηκαν τα γάντια, το καλτσόν κι ένα προλυεργαλείο που χρησιμοποίησε για την κλοπή.
-Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το ίδιο δικαστήριο σε έναν 25χρονο αθίγγανο κατηγορούμενο για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι ένας 18χρονος κι ένας 21χρονος, ομοεθνείς και συγκατηγορούμενοί του.
Την 16η Νοεμβρίου 2021 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια 55χρονη ημεδαπή, κάτοικο Αγίου Νικολάου Φαληρακίου, ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην οικία της.
Πιο συγκεκριμένα τη στιγμή που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της άκουσε θορύβους που προερχόταν από το μπαλκόνι.
Πλησιάζοντας το παράθυρό της, είδε δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να προσπαθούν να παραβιάσουν την μπαλκονόπορτα.
Φώναξε και οι δράστες φοβούμενοι τράπηκαν σε φυγή. Επιβιβάστηκαν σε ασημί αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έναντι της οικίας της, όπου τους ανέμενε έτερος δράστης.
Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτουν παρακείμενα καταστήματα.
Από αξιοποίηση πληροφοριών σε συνδυασμό με την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι οι τρεις κατηγορούμενοι γνωστοί από προηγούμενες υποθέσεις.
Το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου 2021 αστυνομικοί εντόπισαν τον πρώτο να κινείται με ένα αυτοκίνητο μάρκας NISSAN μοντέλο ALMERA, χρώματος ασημί επί της οδού Κλαυδίου Πέππερ και τον προσήγαγαν.

To Top