Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε 43χρονη Ροδίτισσα

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η 43χρονη που κατηγορείται από επιστήθια και για δέκα χρόνια φίλης της, ότι της υπεξαίρεσε σταδιακά σε πέντε χρόνια το ποσό των 300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της!

Συγκεκριμένα, τη 43χρονη βάραινε η κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής για την οποία χθες το δικαστήριο επικυρώνοντας το πρακτικό διαπραγμάτευσης που υπέγραψε μαζί με τον συνήγορό της κ. Στέλιο Αλεξανδρή, της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε τον Ιούνιο του 2020 στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού η 45χρονη φερόμενη ως παθούσα σε βάρος της φίλης της, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η 43χρονη και σε βάρος της να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η 45χρονη, η φιλία της με την 43χρονη διήρκησε δέκα χρόνια, με την τελευταία να επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά το σπίτι της φίλης της, την οποία και βοηθούσε οικειοθελώς στις δουλειές.

Η 45χρονη είπε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα του παρελθόντος είχε υποψίες ότι χάνονται χρήματα από το σπίτι της.

Έτσι στις 24 Ιουνίου 2020 το πρωί, όταν η 43χρονη επισκέφθηκε και πάλι τη φίλη της, η 45χρονη έβαλε μέσα στο πορτοφόλι της δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έκαστο και ένα των είκοσι ευρώ, άφησε το πορτοφόλι στην κουζίνα και εκείνη πήγε σε άλλο δωμάτιο.

Μετά από λίγο, έλεγξε η 45χρονη το πορτοφόλι της και διαπίστωσε ότι έλειπε το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ! Τότε απευθυνόμενη στη φίλη της, τής ζήτησε να βγάλει το χαρτονόμισμα από την τσέπη της.

Η 43χρονη είπε πως δεν είχε χρήματα επάνω της, η 45χρονη προσπάθησε να της το αφαιρέσει από την τσέπη και τότε η κατηγορούμενη έβγαλε το χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ από την τσέπη της φωνάζοντας ότι είναι δικό της αλλά τελικά κατάφερε να της το πάρει η 45χρονη.

Η καταγγέλλουσα – όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς- άρχισε τότε να ρωτάει πιεστικά την 43χρονη γιατί το έκανε αυτό, εκείνη αρχικά αρνιόταν την κατηγορία αλλά τελικά της είπε ότι το έκανε ασυναίσθητα.

Τότε η 45χρονη ζήτησε από τη φίλη της να φύγει από το σπίτι αλλά πριν, να πάρει τα χρήματά της από εκεί που τα είχε κρυμμένα (η 43χρονη άφηνε τα χρήματά της εκεί για λόγους ασφαλείας επειδή το σπίτι της φίλης της διέθετε συναγερμό).

Όταν η 43χρονη πήγε να πάρει τα χρήματά της, διαπίστωσε ότι αυτά έλειπαν και φώναξε την 45χρονη η οποία της έδωσε το κλειδί του χρηματοκιβωτίου. Όταν το άνοιξαν οι δύο γυναίκες διαπίστωσαν πως οι 300.000 ευρώ που ήταν μέσα είχαν εξαφανιστεί.

Η 43χρονη, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της καταγγέλλουσας, άρχισε τότε να τρέμει διερωτώμενη πού πήγαν τα λεφτά.

Η 45χρονη ζήτησε από τη φίλη της να φύγει από το σπίτι και της τηλεφώνησε λίγο αργότερα, ζητώντας της να της δώσει τα χρήματα καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαινε στην αστυνομία.

Η ίδια πρόσθεσε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα αυτά τα είχε κάνει ανάληψη (στο μεγαλύτερο μέρος τους περί τις 200.000 ευρώ) από την τράπεζα πριν από πέντε χρόνια, τα έβαλε στο χρηματοκιβώτιο και έκτοτε προσέθετε και άλλα χρήματα που είχε από την εργασία της κ.α. Η 45χρονη κατέθεσε επίσης ότι μετά την καταγγελία η 43χρονη κλαίγοντας παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνη που πήρε τα χρήματα.

Πάντως αν και προανακριτικά η 43χρονη φέρεται να αποδέχτηκε τα όσα της καταλογίζονται, στη συνέχεια κατά την απολογία της και μέχρι σήμερα τα αρνείται και δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει με όλα αυτά.

Η 43χρονη ισχυρίζεται πως τα χρήματα τα ξοδεύτηκαν στην πολυτελή ζωή που έκανε η 45χρονη με την οποία ορισμένες φορές ήταν και η ίδια μαζί, ενώ επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε πρόσβαση στα χρήματα που ήταν φυλαγμένα σε πατάρι παρά μόνο η καταγγέλλουσα.

https://www.rodiaki.gr/article/467190/se-fylakish-triwn-etwn-me-anastolh-katadikasthke-43xronh-roditissa

To Top