20 μήνες με τριετή αναστολή στον καθηγητή που παρενόχλησε 12χρονη μαθήτρια στο Μοσχάτο

87

Ένοχος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 45χρονος καθηγητής ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης μαθήτριας σε Γυμνάσιο του Μοσχάτου.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης, 20 μηνών, κατά συγχώνευση, με τριετή αναστολή.

Οι καταθέσεις

Ο πατέρας και η μητέρα της 12χρονης κλήθηκαν από το δικαστήριο να περιγράψουν τι συνέβη την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου . Όπως είπε αρχικά ο πατέρας της, τον κάλεσε η κόρη του και του είπε ότι ένας καθηγητής μιλάει με άσχημο τρόπο , ενώ “…η πρώην γυναίκα μου μου είπε “θέλω να σου πω κάτι σοβαρό αλλά δε θέλω να της πεις της κόρη μας, ότι σου το είπα”. Μου είπε ότι η κόρη μας έμεινε τελευταία στην τάξη και ο καθηγητής της έκλεισε την πόρτα και της ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο για να της κάνει μασάζ. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή. Μου είπε ότι θα λύσει το θέμα μέσω δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα οι γονείς και το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας. Στις 4 μίλησα με την κόρη μου στο φροντιστήριο, ήταν σε ψιλο-σοκ. Μου είπε ότι άρχισε να την χαϊδεύει στην πλάτη και λαιμό και της ζήτησε να της βγάλει την μπλούζα για να της κάνει μασάζ. Του είπε “τι λες ρε; ” και άνοιξε την πόρτα και έφυγε ουρλιάζοντας”.

Η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού, περιέγραψε πως το παιδί της είπε “…πως ντρέπεται να μου πει λεπτομέρειες. Ενημέρωσα τον διευθυντή, μου είπε επειδή έχω και άλλες καταγγελίες από κορίτσια, να μάθετε λεπτομέρειες, για να το αναφέρω. Την παίρνω πάλι την κόρη μου και μου λέει “ήμουν η τελευταία στην τάξη, μάζευα τα πράγματα για να βγω στο διάλειμμα και μου λέει “βγάλε την μπλούζα σου και κάτσε στο θρανίο”, εγώ άρχισα να φωνάζω και να ουρλιάζω, δύο αγοράκια με άκουσαν, φόραγαν μάσκα και κουκούλα, και έκαναν κάτι σαν αντιπερισπασμό και κατάφερα να φύγω, είδα ότι έκλεισαν την πόρτα”. Η κόρη μου δεν ανέφερε τα αγόρια στην κατάθεση της διότι δε το θεώρησε σημαντικό. Πήρα τον διευθυντή και του τα είπα. Και μου λέει τότε, “α και έκανε τον αθώο για τις υπόλοιπες καταγγελίες”.

Το αρνήθηκε και τα έριξε στις Μέλισσες

Την καταδίκη του κατηγορουμένου ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας. “Δε θα μακρηγορήσω, ήταν ενδελεχής η ακροαματική διαδικασία, προέκυψε ότι τέλεσε τις πράξεις ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις που ανάγονται στη γενετήσια σφαίρα και πρόσβαλε την τιμή της μαθήτριας” τόνισε η εισαγγελέας ζητώντας την καταδίκη του κατηγορουμένου για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στην απολογία του ο 45χρονος δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγγέλλει η μαθήτρια δεν έλαβε ουδέποτε χώρα.

“Το περιστατικό αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ” ανέφερε ο εκπαιδευτικός. Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου εάν γνωρίζει την καταγγέλλουσα μαθήτρια, ο εκπαιδευτικός υποστήριξε “δεν μπορώ να πω σίγουρα ότι έχω στο νου μου ποια είναι, συμπεραίνω. Δεν έχω μάθει παιδιά α’ ταξης διότι δεν συμμετέχουν τόσο πολύ στο μάθημα”.

Πρόεδρος : Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό με την μπλούζα μίας μαθήτριας γ’ γυμνασίου η οποία της έπεσε μέσα στην τάξη και μία φράση που είπατε “μας φούντωσες”.

Κατηγορούμενος : Το είπα για την επαναφέρω στην τάξη, το είπα σαν καυστικό χιούμορ. Το έκανε στα πλαίσια της ωραιοπάθειας.

Πρόεδρος : Εγώ θα έλεγα “μας φούντωσες” μόνο εάν είχα ερωτικό ενδιαφέρον. Επίσης έχει αναφερθεί ότι αφήνατε ανοικτή την πόρτα της τουαλέτας.

Κατηγορούμενος : Ήταν στενή η τουαλέτα, γι αυτό δεν έκλεινα πόρτα, ήταν ένα επί ένα.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να συμβεί όλο αυτό; Γιατί να πει η μαθήτρια κάτι που δεν έγινε;

Κατηγορούμενος : Δε γνωρίζω. Μάλλον λόγω του σήριαλ Άγριες Μέλισσες ( σ.σ. η 12χρονη αναφέρει στην κατάθεση της ότι το έχει δει τη σειρά) , έχω ακούσει ότι εκεί συμβαίνουν πράγματα ανάρμοστα.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου υποστήριξε στην αγόρευση του πως κατά την άποψη του η 12χρονη, έχοντας τις παραστάσεις από το συγκεκριμένο σήριαλ, όταν είδε ότι υπάρχουν μαθήτριες έτοιμες να καταγγείλουν τον εν λόγω καθηγητή στον διευθυντή, αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα και κατήγγειλε τον καθηγητή χωρίς να έχει συμβεί τίποτα.

https://www.capital.gr/epikairotita/3592447/20-mines-me-trieti-anastoli-ston-kathigiti-pou-parenoxlise-12xroni-mathitria-sto-mosxato