Εφηβικό αμάρτημα – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

110

Στο εδώλιο για ένα παλιό … αμάρτημα το οποίο διέπραξε όντας ανήλικος κάθισε ένας 20χρονος σήμερα νεαρός στη Ρόδο, ο οποίος με δύο ακόμα συνομηλίκους του κατηγορήθηκαν για την κλοπή κυλικείου Δημοτικού σχολείου του νησιού.

Το αδίκημα φέρεται να διεπράχθη όταν οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν έφηβοι ηλικίας 15 και 14 χρονών αντίστοιχα.

Λόγω της ανηλικότητας τους την περίοδο τέλεσης του αδικήματος οι τρεις νεαροί, δικάστηκαν την Τετάρτη ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ρόδου.

Ωστόσο, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ενοχή μόνο για τον 20χρονο σήμερα νεαρό, ενώ οι δύο 19χρονοι κηρύχθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο αποφάσισε την διετή ανάθεση της επιμέλειας του 20χρονου – ο οποίος ζει στη Ρόδο αλλά είναι αλλοδαπός – σε επιμελητή ανηλίκων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή» το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή λόγω αμφιβολιών των υπολοίπων κατηγορουμένων από το αδίκημα της κλοπής από κοινού, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης τους Νικήτα Μπόλκα και Σοφίας Προύσαλη. Σύμφωνα με όσα ακούσθηκαν στην αποδεικτική διαδικασία την κλοπή στο Κυλικείο του σχολείου τέλεσε μόνος του ο τότε 15χρονος με συνολική λεία, 15 ευρώ σε μετρητά και διάφορα προϊόντα του Κυλικείου τα οποία καταναλώνουν οι μαθητές των σχολείων όπως χυμοί και σοκολάτες… η συνολική αξία όμως των οποίων ήταν στα 110 ευρώ!