Σκέψεις του Δικηγόρου Κυριάκου Κόκκινου, μετά το πέρας της πολυήμερης ανάκρισης για τις παράνομες Ελληνοποιήσεις

220
Μετά από 10 ώρες ανακριτικής διαδικασίας στην υπόθεση των παράνομων Ελληνοποιήσεων, κάποιες σκέψεις μου, από την ανάμιξη της επίκαιρης με την πολυετή μου εμπειρία στα δικαστήρια και μέσα στο κοινωνικό καζάνι, που διαρκώς βράζει, για πνευματική ωφέλεια όλων!
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και εξωτερικοί χώροι
Η ποινική δίωξη, η ανάκριση κι η επακόλουθη ποινική δίκη, μοιάζουν με μία λεπτή χειρουργική επέμβαση. Σκοπός τους να ξεχωρίσουν τους ασθενείς κοινωνικούς ιστούς κι όργανα, να αφαιρέσουν τους νεκρούς και να αποκαταστήσουν την υγεία, αφήνοντας απείραχτους τους υγιείς!
Η μεταφορά ισχύει ιδίως σε πολυπληθείς ποινικές διώξεις, όπου κύριο μέλημα είναι να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.
Μέγιστη η αναγκαιότητα, όλοι οι παράγοντες της ύψιστης κοινωνικής σημασίας αυτής διαδικασίας, να αναγνωρίζουν κι επιτελούν με συνείδηση το ρόλο τους.
Κυρίως γιατί το διακύβευμα είναι σπουδαίο κι αφορά την ελευθερία, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια, την κοινωνική σύμπνοια, ομόνοια κι ευημερία.
Δυστυχώς κάποια κύτταρα του κοινωνικού οργανισμού, από άγνοια κι ασυνειδησία κατά το Σωκράτη, ασθενούν και πέφτουν σε σφάλματα και λάθη, από μικρής ως μεγάλης απαξίας.
Στην πραγματικότητα είναι όλοι τους παιδιά από πνευματικής άποψης, μπουσουλούν, κάνουν ζημιές και φοβούνται…
Φοβούνται να ωριμάσουν και να βιώσουν την περίεργη ελευθερία της υπευθυνότητας και της συνείδησης κι εκδικούνται τους διαφορετικούς αδελφούς τους, ζηλεύοντας όσα οι ίδιοι στερούνται, από τεμπελιά να αγωνιστούν να τα κατακτήσουν με ηθικό και καθολικά ωφέλιμο τρόπο.
Για την αποκατάσταση της αυξημένης εντροπικής κατάστασης, που προκαλείται από τις πράξεις και παραλείψεις αυτές, ενεργοποιούνται σοφοί θεραπευτικοί μηχανισμοί, που σκοπό έχουν αφ’ ενός να μεταβάλλουν το λάθος σε άθλο (ΛΑΘΟΣ # ΑΘΛΟΣ) και στην έσχατη περίπτωση να προστατεύουν τον οργανισμό από τα ανεπίδεκτα θεραπείας τμήματά του και τη μετάδοση της ασθένειας.
Επίπονη διαδικασία, αλλά πραγματικά αναγκαία.
Όσοι την αντέξουν στέφονται με τον κότινο της Σοφίας, της βιωματικής μεταμορφωτική γνώσης, αυτής που ενεργοποιούμενη από τη μνήμη, αποτρέπει από την επανάληψη των πτώσεων.
Κι όταν τούτο συμβαίνει τότε οι πονεμένοι άνθρωποι, οι αδικημένοι, οι διωκόμενοι κι οι στερημένοι, φωτίζονται από την αναπάντεχη αποκάλυψη της ευγνωμοσύνης για όλα και κυρίως για τα δεινά, που τους λαχαίνουν.
Μαθαίνουν να τα καλοδέχονται, να τα αγκαλιάζουν κι αφομοιώνουν, όπως τα φαγοκύτταρα τους ιούς, μεταστοιχειώνοντάς τα σε καθαρή ενέργεια, πρόκληση, κίνητρο και εφαλτήριο συνεχούς ανέλιξης!
Το αφιερώνω σε όλους τους παραπλανημένους, που πονούν χωρίς να αντιλαμβάνονται γιατί και σε όσους σπάζουν τα όρια και το μαθαίνουν και μετά η ζωή τους πλέον αλλάζει παντοτινά κι αφιερώνεται στον ιερό σκοπό να φωτίζουν τον κόσμο μόνο με το υπόδειγμα!
Κυριάκος Κόκκινος,
Δικηγόρος, CSAP, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων,
Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΑΚΟΜΑ ΕΠΤΑ @AntINews ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ 0"