Ποινική δίωξη στον πρώην αντιπρόεδρο του ΣτΕ για κατοχή και προμήθεια κοκαΐνης

Για τα αδικήματα της προμήθειας και κατοχής ποσότητας ναρκωτικών προς ιδία αποκλειστικά χρήση και διανομή εξ ιδίας ποσότητας ναρκωτικών χωρίς κέρδος, διώκεται ποινικά ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Ευστρατίου, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr.

Ο ανώτατος λειτουργός της Δικαιοσύνης είχε εμπλακεί σε υπόθεση ερωτικής συνεύρεσης με νεαρούς άνδρες και χρήση ναρκωτικών στο διαμέρισμά του στην Ηλιούπολη τον περασμένο Δεκέμβριο και υπέβαλλε στη συνέχεια την παραίτησή του από αντιπρόεδρος του ΣτΕ.

Για τον Παναγιώτη Ευστρατίου είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκο Στεφανάτο, και από εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας, στην Εισαγγελία Εφετών η οποία φέρεται να έδωσε και την σχετική παραγγελία για τη διενέργεια προανάκρισης και την άσκηση ποινικής δίωξης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη όταν συνελήφθησαν τρεις νεαροί στην περιοχή της Ηλιούπολης έξω από το σπίτι του Παναγιώτη Ευστρατίου.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις τους με αποτέλεσμα να τους πραγματοποιήσουν σωματικό έλεγχο. Πάνω τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία, όπως είπαν στους αστυνομικούς φέρεται να τους την είχε προμηθεύσει ο 66χρονος ανώτατος δικαστικός.

Ο ίδιος όταν κατέβηκε κάτω και τον ρώτησαν οι αστυνομικοί αν τους γνωρίζει αποκρίθηκε θετικά. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του δικαστικού λειτουργού, όπου και φέρεται να εντοπίστηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν και οι τέσσερις σε αστυνομικό τμήμα των νοτίων προαστίων και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Το Μάρτιο η δίκη των τριών νεαρών

Υπενθυμίζεται πως ποινική δίωξη για το αδίκημα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών προς ιδία χρήση σε βάρος και των τριών ανδρών που συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του Παναγιώτη Ευστρατίου. Πρόκειται για ένα 24χρονος αλβανικής καταγωγής, έναν 32χρονο από τις Φιλιππίνες και έναν 26χρονο Έλληνας ο οποίος «έκανε παρέα» στον αντιπρόεδρο του ΣτΕ. Η δίκη τους έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2022.

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου είναι για πολλά χρόνια σύντροφος της πρώην προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μαίρης Σαρπ.

Ο ίδιος επελέγη για τη θέση του αντιπροέδρου του ΣτΕ το Δεκέμβριο του 2019.

http://directnews.gr/dikastika/114203-poinikh-dioksh-ston-prohn-antiproedro-tou-ste-gia-katoxh-kai-promhtheia-kokainhs

To Top