Κακοποίησε τη σύζυγό του και το δικαστήριο του έδωσε την επιμέλεια του γιου τους

122

Με δικαστική απόφαση η επιμέλεια του 9χρονου αγοριού παραχωρήθηκε προσωρινά στον πατέρα, λόγω πατρικού – ανδρικού προτύπου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αδικημένη αισθάνεται μία 48χρονη αναισθησιολόγος που καταγγέλλει ότι για χρόνια έπεφτε θύμα σωματικής και ψυχικής κακοποίησης από τον πρώην σύντροφό της, διευθυντή εν ενεργεία, κλινικής σε νοσοκομείο. Όπως λέει η ίδια το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του ενός παιδιού τους στον σύζυγό της.

«Από την αρχή έδειχνε σημάδια άσχημης συμπεριφοράς, τα οποία εγώ δεν ήθελα να δω. Δεν είχα την εμπειρία να τα δω. Κάθε φορά γινόταν μια κίνηση παραπάνω, φώναζε, ερχόταν πιο κοντά στο πρόσωπό μου και με άγγιζε», λέει η γιατρός στο MEGA.

Με την 48χρονη αναισθησιολόγο, ο γιατρός απέκτησε δύο παιδιά. Όταν χώρισαν, πριν από περίπου 5 χρόνια, τα παιδιά τα πήρε η μητέρα σε άλλο σπίτι στην ίδια πόλη. Όταν όμως θέλησε να φύγει εκτός Ελλάδος, ο πρώην σύζυγός της κινήθηκε νομικά, ζητώντας την επιμέλεια.

Με δικαστική απόφαση η επιμέλεια του 9χρονου αγοριού παραχωρήθηκε προσωρινά στον πατέρα, λόγω πατρικού – ανδρικού προτύπου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ο δικαστής αφού είδε και τα παιδιά έκρινε ότι η κόρη μας θα μείνει μαζί μου και ο γιος επειδή έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις, με τον πατέρα του. Επίσης λέει ότι επειδή τα παιδιά έχουν 5 χρόνια διαφορά μεταξύ τους, δεν μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις».

«Έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία της διεθνούς απαγωγής μέσω υπουργείου Δικαιοσύνης της ελληνικής επικράτειας, για να πάρει το παιδί που έχει με δικαστική απόφαση. Θεωρεί τον εαυτό του πιο κατάλληλο από τη μητέρα για την επιμέλεια των παιδιών. Δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια ούτε μία παράνομη πράξη, εν αντιθέσει με την κυρία η οποία έχει σειρά εγκληματικών ενεργειών», λέει από τη μεριά του ο δικηγόρος του γιατρού.

Καταγγελίες από ακόμα τρεις γυναίκες

«Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τον βιασμό ψυχής και τους εκβιασμούς του. Παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια, όταν ανατρέχει το μυαλό μου σε εκείνες τις επώδυνες στιγμές, πονάει ψυχή μου. Ανατριχιάζω και πανικοβάλλομαι, γιατί ήμουν στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής μου, 18 ετών», λέει πρώην σύντροφος του γιατρού.

«Υπήρξε κακοποιητικός απέναντι σε μένα και τα παιδιά μου. Αυτό που προέχει είναι η υγιής ανάπτυξη των παιδιών, τα οποία θα πρέπει να μένουν μαζί αλλά μακριά από τον πατέρα τους, καθώς δεν αποτελεί καλό πρότυπο», αναφέρει άλλη πρώην σύντροφος.

Τρεις γυναίκες καταγγέλλουν τον ίδιο άνθρωπο, τον 64χρονο σήμερα γιατρό και πρώην σύζυγό τους, για ξυλοδαρμούς, λεκτική και ψυχολογική βία, απειλές ακόμα και εκβιασμούς για δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο.

«Επώδυνες στιγμές, πανικούς, φόβο και θυμό νιώθουν και τα παιδιά μου για ένα τέτοιον πατέρα. Ευτυχώς που βρήκα τη δύναμη και έφυγα ξημερώματα, 1η Ιανουαρίου 1993, χτυπημένη στο πρόσωπο με ένα μικρό αυτοκινητάκι, τον γιο μου, τον σκύλο μου και ενώ ήταν όλα χιονισμένα γύρω μου».

Η 48χρονη αναισθησιολόγος, που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για το παιδί της, νιώθει ανυπεράσπιστη απέναντι σε μια απόφαση για την οποία, όπως λέει, δεν ελήφθησαν υπόψιν τα όσα έχουν καταγγελθεί.