Καταδίκες για τον θάνατο εργαζομένου σε εργασίες εργολάβου σε γήπεδο του Δ. Κιλελέρ

123

Εργατικό ατύχημα, πέντε χρόνια μετά το συμβάν, αποδείχτηκε ότι ήταν ο θάνατος ενός Λαρισαίου εργαζόμενου σε ιδιωτικό συνεργείο, το οποίο πραγματοποιούσε εργασίες στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων στον Δήμο Κιλελέρ.

Η αποκάλυψη έγινε σήμερα, στα δικαστήρια της Λάρισας, και επέφερε τρείς καταδίκες υπευθύνων.

Στις 21 Ιουνίου 2017, ο άτυχος εργάτης Μιχάλης Σιαφάκας, 47 ετών, πατέρας δυο παιδιών, που διέμενε στις Εργατικές κατοικίες Λάρισας, ένιωσε αδιαθεσία μετά τη δουλειά και τελικά πέθανε στο σπίτι του, πριν οι οικείοι του προλάβουν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι τα αίτια του θανάτου ήταν παθολογικά, όμως οι ιστολογικές εξετάσεις -που κινητοποίησαν την Επιθεώρηση Εργασίας Λάρισας- έδειξαν ότι προηγήθηκε ηλεκτροπληξία η οποία συνέβαλε στον θάνατό του, έστω και αν αυτός επήλθε με καθυστέρηση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι υπήρξαν παραλείψεις ασφαλείας από πλευράς εργολάβου, όσο και ελλείψεις στις εγκαταστάσεις του γηπέδου οι οποίες οδήγησαν στο δυστύχημα.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε 20 μήνες φυλάκιση με αναστολή τον Λαρισαίο εργολάβο, έναν υπεργολάβο, και τον τότε προϊστάμενο Πρασίνου του Δήμου Κιλελέρ.

Κώστας Τόλης Εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)

http://www.trikalaenimerosi.gr/blog/larisa/katadikes-gia-ton-thanato-ergazomenoy-se-ergasies-ergolavoy-se-gipedo-toy-d-kileler