ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ

ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ!

 

Ακούστε όλο το μήνυμα ΕΔΩ

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Πρώτη ημέρα σήμερα της νέας χρονιάς του 2022, που σηματοδοτεί σημαντικό σταθμό της προσωπικής και συλλογικής μας ζωής.

Όχι μόνον γιατί όπως κάθε τέλος ενός χρονικού κύκλου, αποτελεί την έναρξη ενός επόμενου, αλλά και γιατί οι συγκεκριμένοι κύκλοι, που πέρασαν κι αυτοί που έρχονται, συνοδεύθηκαν και αναμένεται να συνοδεύονται και στο μέλλον με πολύ σπουδαία γεγονότα, που έργο μας είναι να τα αντιληφθούμε, κατανοήσουμε και αξιοποιήσουμε κατάλληλα προς την κατεύθυνση υλοποίησης των υψηλής ποιότητας σκοπιμοτήτων, που συνθέτουν το αξιακό περιεχόμενο της προσωπικότητας του καθενός μας.

Το 2021 πέρασε ως ένας εορταστικός σταθμός στη ζωή των σύγχρονων Ελλήνων, γιατί συνδέθηκε με το κλείσιμο ενός μεγάλου ιστορικού κύκλου 200 ετών από την έναρξη της μεγάλης σύγχρονης Ελληνικής Επανάστασης για την Ελευθερία του 1821.

Το 2022 έρχεται και συνδέεται με το κλείσιμο ενός επίσης μεγάλου ιστορικού κύκλου 100 ετών από τη μεγάλη πληγή του Ελληνισμού, τη Μικρασιατική καταστροφή, το ξερίζωμα του Ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες, μετά από πολλές χιλιάδες χρόνια γόνιμης ζωής στα εδάφη αυτά.

Επέτειοι που άλλοτε μας κάνουν υπερήφανους, γιατί συνδέονται με την πεποίθηση ότι πράξαμε ως συλλογικότητα τα μέγιστα για να υλοποιήσουμε τις αξίες, που μας χαρακτηρίζουν ως έθνος, η κορωνίδα των οποίων είναι η Ελευθερία, καθόλου τυχαία, συνδεόμενη με την πρώτη συλλαβή της ονομασίας Έλλην και άλλοτε μας πονούν αφόρητα, γιατί συνδέονται με την αναγνώριση της ανεπάρκειάς μας, της επίγνωσης των λαθών και αδυναμιών μας, που επέτρεψαν σε εξωτερικές συνθήκες, να καθορίσουν δυσμενώς τη ζωή του λαού μας, φέροντας πόνο, θάνατο και δυστυχία.

Παράλληλα ως ανθρωπότητα το έτος που πέρασε δοκιμαστήκαμε από την ασθένεια του κοροναϊού, που έκανε επέλαση στις ζωές μας, ανατρέποντας πολλά από τα δεδομένα, που δεν είχαν κατορθώσει να ανατρέψουν τα οικονομοπολιτικά μνημόνια της προηγούμενης δεκαετίας, αναδεικνύοντας παράλληλα σημαντικές παθογένειές μας, που δεν αποτινάξαμε, όπως είναι – κυριότερη μεταξύ πολλών άλλων – η εδραιωμένη συλλογικά καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης του ενός προς τον άλλον, κυρίως των πολιτών και λαών έναντι των κυβερνήσεων, των δημοσιογράφων, των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων, των μεγάλης ισχύος διεθνών επιχειρήσεων και για πρώτη φορά της εξ ίσου διχασμένης επιστημονικής κοινότητας.

Όπως και την περίοδο της μνημονιακής δοκιμασίας, αναδείχθηκε έντονα η δυσκολία αποκάλυψης μίας Αλήθειας καθολικής ισχύος, ως προς το τι είναι σωστό ή λάθος στη διαχείριση σημαντικών κρίσεων, που επηρεάζουν τη ζωή μεγάλων πληθυσμών, λαών και όλη την ανθρωπότητα. Το βέβαιο είναι ότι αντιληφθήκαμε στο πετσί μας το άγριο μαστίγωμα των ισχυρών του κόσμου, κατά των πλέον αδυνάμων, χάριν προστασίας των δικών τους κακώς νοουμένων υλιστικών συμφερόντων, που απέκτησαν και ιδεολογική χροιά.

Η επανάληψη τη διετία εξάπλωσης του κοροναϊού των εμπειριών, που βιώσαμε την περίοδο των μνημονίων, με την έντονη αυτή αδυναμία να ομονοήσουμε στο ορθό ή μη, η δυσπιστία στις αρχές, στους διεθνείς οργανισμούς, σε μέρος των επιστημόνων, στους δημοσιογράφους και στα όργανα πληροφόρησης, που απέκτησαν ένα ρόλο ακραίας χειραγώγησης της ανθρωπότητας, με μία ομοιογενή αντιμετώπιση των συμβάντων, που έπεισε και τον πλέον ανίδεο ότι ακολουθούσαν άνωθεν εντολές προς την ίδια κατεύθυνση, εξάπλωσε το διχασμό, το φανατισμό πάσης φύσεως, την άγνοια, την εκμετάλλευση, την ιδιοτέλεια και την πλάνη σχεδόν παντού.

Όλα αυτά τα δεινά, που βιώσαμε και βιώνουμε αποτελούν την αυτοάνοση ασθένεια του συλλογικού σώματος, ψυχής και πνεύματος του οργανισμού της ανθρωπότητας, πολλά από τα μέρη της οποίας, δηλαδή από εμάς, αδυνατούμε να αντικρύσουμε με γενναιότητα την πραγματικότητα και να πάρουμε τις ζωές μας με υπευθυνότητα στα χέρια μας, ζώντας σε μία μόνιμη κατάσταση φόβου και αγωνίας, σε μία συγκρουσιακή σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και το περιβάλλον μας. Κι επειδή επιλέγουμε να ζούμε με αυτόν τον τρόπο, ως αποτέλεσμα επαναλαμβάνονται στη ζωή μας ανάλογες συμφορές, ως αφορμή και μέσο, για να λάβουμε τα μαθήματα, που δεν πήραμε στο παρελθόν.

Πώς μπορούμε να μεταβάλλουμε τη συνθήκη και να ζήσουμε περισσότερο στην Αλήθεια, περισσότερο στην Αγάπη και στην Ενότητα, περισσότερο Ευτυχείς και εν Ευδαιμονία, με όλη την αναγκαία για τις ζωές μας αφθονία;

Μπορούμε για αρχή να αποδεχθούμε τη ζωή ως μία μόνιμη εναλλαγή έξωθεν προερχομένων εμποδίων και προβλημάτων, αλλά και βοηθειών και χαροποιών καταστάσεων, ώστε να μην επιζητούμε να αλλάξουμε πράγματα που ουδόλως περνούν από το χέρι μας και να μην καταρρέουμε όταν τέτοια, μη ελεγχόμενα γεγονότα, μας συμβαίνουν.

Το μυστικό της δικής μας ευτυχίας είναι να αποσυνδέσουμε την ατομική μας χαρά και αίσθηση πληρότητας, από τις εξωτερικά μεταβαλλόμενες συνθήκες, τις οποίες καθόλου ή ελάχιστα ελέγχουμε, επικεντρωνόμενοι σε αυτά που εμείς ελέγχουμε, δηλαδή τον εαυτό μας και την εσωτερική του ποιότητα, η οποία δεν μπορεί να μας αφαιρεθεί, όσο και αν αλλάξουν οι συνθήκες.

Μπορούμε επίσης να αντιληφθούμε ότι η ευτυχία μας αποτελεί ένα συνδυασμό ζωής στο άριστο μέτρο, της αποφυγής της άρνησης και των υπερβολών της και της σύνδεσής μας με ανθρώπους, που έχουν ανάλογη ποιότητα, ενδιαφέροντα και σκοπιμότητα ζωής με εμάς, χωρίς όμως να αποσυνδεόμαστε και να συγκρουόμαστε με τους υπόλοιπους.

Αυτό θα το πετύχουμε διαλογιζόμενοι και ασκούμενοι στην ιδέα της Οργανικότητας, στο πώς άνθρωποι με ανάλογη ποιότητα μαγνητίζονται και προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον, για να επιτελέσουν τον κοινό τους σκοπό, ως όργανα εντός ενός ευρύτερου συνόλου, καθώς όλοι αποτελούμε μέρη του ενιαίου υπεροργανισμού της Ανθρωπότητας, εντός του οποίου οφείλουμε να αναζητήσουμε την ομοφωνία, ως προς το τι είναι ορθό και ωφέλιμο και τι λάθος και βλαβερό.

Για να συμβεί αυτό οφείλουμε να αναπτύσσουμε διαρκώς ελεύθερες και με αμοιβαίο μεταξύ μας σεβασμό συνάψεις, ανταλλαγής πληροφοριών, συναισθημάτων, ιδεών και βιωμάτων, σκοπός των οποίων είναι να διαμορφώσει την αναγκαία ομοιογένεια του οργανισμού και των μερών του ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους, που προάγουν το καλό του κάθε μέρους και του όλου ταυτόχρονα. Αυτό δεν συνιστά ουτοπία, μια και συμβαίνει καθημερινά εντός του ίδιου του οργανισμού μας και όταν παύει να συμβαίνει, το αντιλαμβανόμαστε ως κάποιας μορφής ασθένεια.

Ο καθένας μας, ως μοναδική οντότητα και μέρος του υπεροργανισμού, οφείλει στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ανάδειξης της καθολικής Αλήθειας, να φωτίσει την αλήθεια που ο ίδιος ανακάλυψε και απέδειξε με το προσωπικό του βίωμα, και να την παρουσιάσει στα υπόλοιπα μέρη του οργανισμού, με υπευθυνότητα, ενδιαφέρον, αγάπη, προσοχή και αξιοπιστία.

Να παρουσιάσει όμως , προσέξτε, την αλήθεια του, προϊόν ενός ειλικρινή, συνεπή και μακροχρόνιου αγώνα, να αποτινάξει αδυναμίες και πάθη, όχι ως ευκαιρία μέσα στη σύγχυση να προβάλει και δημοσιοποιήσει τις πλάνες του, της εξαλλοσύνες και στρεβλές του αντιλήψεις, όχι την προβολή ως δήθεν αλήθειας των πάσης φύσεως εξωραϊσμένων και εκλογικευμένων ιδιοτελειών του κάθε επιτηδείου.

Στην διττή αυτή προσπάθεια αποκάλυψης της φωτεινής προσωπικότητας καθενός μας και της κοινοτικής διασύνδεσής μας στα πλαίσια του συλλογικού μας οργανισμού, αφιερώνουμε ως άνθρωποι, Ως Νομικό Γραφείο και ως Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ τις προσπάθειές μας και σας καλούμε όλους και όλες να συνταχθείτε και συνδράμετε με τον μοναδικό σας τρόπο, στο να σηκώσουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας ψηλά, στο φως του Πνεύματος και στον καθαρό αέρα του Πατρός και του Υιού!

Εντός του 2022 η προσπάθεια αυτή θα γίνει ακόμη πιο συνειδητή, οργανωμένη, μεθοδική και αποτελεσματική στο να μεταβάλλει επ’ αγαθώ τις ζωές όλων όσων αντιλαμβάνονται τις αλήθειες, που μεταφέρουμε και συμμετέχουν έμπρακτα στις δράσεις μας, αποτελώντας ζωντανές αποδείξεις της εγκυρότητάς τους.

Σας αναμένουμε σε κάθε ευκαιρία στις δράσεις μας, αλλά και εκεί που η ίδια η ζωή, δίνει την ευκαιρία στον καθένα μας, να συνδέεται αρμονικά με όλους τους άλλους, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να βοηθά τους πάσχοντες, να μεταφέρει ιδέες αληθείας, ελπίδας, πίστης και αγαθής ισχύος!

Μείνετε συντονισμένοι στις συχνότητες του αγαθού, ζητείστε και θα βρείτε, χτυπήστε και θα σας ανοιχθεί η πόρτα!

Καλή και ευλογημένη νέα χρονιά!

Κυριάκος Κόκκινος – Δικηγόρος, Διαπραγματευτής, CSAP, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ΤΟ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ-ΜΗΝΥΜΑ-ΜΟΥ-ΠΡΟΣ-ΟΛΟΥΣ-ΚΑΛΗ-ΚΑΙ-ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ-ΝΕΑ-ΧΡΟΝΙΑ-ΓΙΑ-ΤΟ-2022-YouTube.jpg

 

To Top