Απίστευτο: Αθωώθηκε και βγήκε από τη φυλακή μετά από 44 χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε… ποτέ

104

Καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού δύο 14χρονων διδύμων κοριτσιών και μέχρι σήμερα προσπαθούσε να αποδείξει ότι είναι αθώος, έχοντας καταθέσει τουλάχιστον 16 φορές αίτημα για νέα δίκη.

ΗΠΑ: Η υπόθεση του Vincent Simmons θα μπορούσε να είναι το σενάριο ταινίας δικαστικού θρίλερ. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που το 1977 καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού δύο 14χρονων διδύμων κοριτσιών και μέχρι σήμερα προσπαθούσε να αποδείξει ότι είναι αθώος, έχοντας καταθέσει τουλάχιστον 16 φορές αίτημα για νέα δίκη.

Μετά από 44 χρόνια ο άνδρας από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ κατάφερε να αποδείξει ότι δεν έτυχε δίκαιης δίκης και να αποφυλακιστεί, αφού πρώτα του “έκλεψαν” τη ζωή, μια ζωή που κανείς δεν μπορεί να του επιστρέψει. 

 

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε μόλις 3 μέρες πριν κλείσει τα 70 του έτη

Ο Vincent Simmons όμως κατάφερε να αποδείξει την αθωότητα για την απόπειρα βιασμού των δύο ανήλικων κοριτσιών και αποφυλακίστηκε τρεις μόλις ημέρες πριν κλείσει τα 70. Το αίτημά του, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, έπεφτε συνεχώς στο κενό έως ότου τα στοιχεία που προσπαθούσε να φέρει ενώπιον του δικαστηρίου λίγο πριν την ακρόασή του το απόγευμα της Δευτέρας.

Την παρουσίαση αυτών των στοιχείων έκανε το CBS και το πιο σημαντικό ήταν η έκθεση του γιατρού που εξέτασε ένα από τα κορίτσια, από την οποία προκύπτει πως ήταν παρθένο. Στην ιατρική έκθεση αναφέρεται επίσης ότι δεν υπήρχαν σημάδια σεξουαλικής επίθεσης σε κανένα από τα δύο κορίτσια, ενώ η εξέταση τους διεξήχθη δύο εβδομάδες μετά από την ημέρα που τα κορίτσια κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν.

After 44 years in prison, Vincent Simmons is a free man. A judge ruled that he did not get a fair trial when he was convicted in 1977 of attempted aggravated rape. pic.twitter.com/PCUXUuk2rl

— CBS Evening News (@CBSEveningNews) February 14, 2022

Ένα άλλο στοιχείο που παρουσιάστηκε από το CBS και δεν είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο, ήταν η κατάθεση των κοριτσιών στον σερίφη για την καταγγελλόμενη επίθεση. Τα κορίτσια είπαν αρχικά στην αστυνομία ότι δεν γνώριζαν ποιος τους επιτέθηκε. Σύμφωνα με το αρχείο, είπαν ότι ήταν μαύρος και «όλοι οι μαύροι μοιάζουν μεταξύ τους». Χρησιμοποίησαν ακόμη και τη ακραία ρατσιστική λέξη γνωστή ως «N-word».

Η κατάθεση αυτή, που σύμφωνα με ειδικούς θα να απαλλάξει από τις κατηγορίες τον Vincent Simmons, δεν είχε παρουσιασθεί ποτέ στην υπεράσπιση. Η εισαγγελία από την άλλη, ισχυρίζεται ότι έδωσε στην υπεράσπιση πλήρη πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης.

«Είναι χαρούμενος και ευγνώμων και προσεύχεται αλλά δεν ξέρει τι θα συμβεί» δήλωσε στο CBS ο Τζάστιν Μπόνους, δικηγόρος του 70χρονου σήμερα Vincent Simmons. «Όσο για το ότι δεν είναι θυμωμένος… να αυτό είναι με τον Βίνσεντ. Εάν ήμουν ο Βίνσεντ θα ήμουν οργισμένος. Εκείνος δεν είναι. Τους συγχωρεί γιατί η εκδίκηση δεν είναι κάτι που τον εκφράζει», πρόσθεσε.

JUST IN: Louisiana man is freed after new evidence uncovered in 1977 attempted rape conviction https://t.co/YBWWUY725o

— CBS News (@CBSNews) February 14, 2022

Oι δύο δίδυμες αδελφές που σήμερα είναι 59 ετών δήλωσαν σε συνέντευξή τους στο CBS την περασμένη εβδομάδα, ακόμη επιμένουν ότι ήταν θύματα του Vincent Simmons και πως είναι ένοχος.