Καταδίκη Ολλανδού για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου την φροντίδα του οποίου είχαν εμπιστευθεί οι γονείς του

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου αναβίωσε χθες υπόθεση με κατηγορούμενο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου και δη ενός αγοριού ηλικίας 14 ετών, που παραθέριζε με τους γονείς του στην Ιαλυσό και την φροντίδα του οποίου είχαν αναθέσει προσωρινά σε έναν 57χρονο Ολλανδό.
Το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία (3-2). Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγυήσεως ύψους 2.000 ευρώ.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο χθες διατήρησε την πρωτόδικη ποινή πλην όμως μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η έρευνα για την υπόθεση διενεργήθηκε από το ΑΤ Ιαλυσού μετά την υποβολή μηνύσεως από τον 50χρονο πατέρα του θύματος, την 9η Αυγούστου 2015.
Ο πατέρας του θύματος διέμενε σε ξενοδοχείο της Ιαλυσού από την 30ή Ιουλίου 2015 μαζί με τη σύντροφό του και τον 14χρονο γιο του.
Κατά την παραμονή τους στο νησί γνώρισαν στο ξενοδοχείο μια οικογένεια ομοεθνών τους και συγκεκριμένα τον κατηγορούμενο, τη σύζυγό του και τις δύο του κόρες.
Ο πατέρας του 14χρονου, μετέβη τα μεσάνυχτα της 8ης Αυγούστου 2015 μαζί του σε ένα νυχτερινό κέντρο κοντά στο ξενοδοχείο. Περί ώραν 01.00 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας έφυγε από το κέντρο και εμπιστεύθηκε τη φύλαξη του γιού του στον ομοεθνή συνομήλικο φίλο του.
Περί ώραν 03.30 το παιδί επέστρεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας άρχισε να κλαίει και εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα του ότι ο 50χρονος φίλος τους είχε ασελγήσει σε βάρος του.
Το ανήλικο παιδί υποστήριξε ότι ο 50χρονος του ζήτησε να πάνε μια βόλτα στην παραλία και κάθισαν σε ξαπλώστρες, συζητώντας για διάφορα θέματα. Εκεί, όπως είπε, του έπιασε το χέρι και τον εξανάγκασε να τον θωπεύσει στα γεννητικά του όργανα, ενώ στη συνέχεια τον υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα.
Επέστρεψαν στη συνέχεια στο νυχτερινό κέντρο και λίγα λεπτά μετά έφυγαν διότι ο κατηγορούμενος ήταν μεθυσμένος. Την επόμενη ημέρα, όπως κατέθεσε το ανήλικο παιδί, τον θώπευσε στα γεννητικά του όργανα.
Ο κατηγορούμενος, που δεν παρέστη χθες στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Εύη Αρνιθενού, αρνήθηκε ότι ο πατέρας του παιδιού του είχε εμπιστευτεί τη φύλαξή του, ενώ ισχυρίστηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο 14χρονος ήταν μεθυσμένοι.
Αρνήθηκε ότι γνώριζε την ηλικία του και ισχυρίστηκε ότι πίστευε ότι ήταν μεγαλύτερος διότι κατανάλωνε αλκοόλ παρά την απαγόρευση που υφίσταται στην Ολλανδία. Αρνήθηκε κατηγορηματικά εξάλλου ότι τον χάϊδεψε την επόμενη ημέρα στο δωμάτιο. Αμέσως μετά τη σύλληψή του ομολόγησε ότι αντιλήφθηκε το τι έχει συμβεί και ταυτόχρονα δήλωσε ότι μετανοεί γι’ αυτό που συνέβη.

To Top