Αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος κατηγορούμενος για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού στη Θεσσαλονίκη

159

Πρόκειται για τον 49χρονο φίλο της 27χρονης που παρέσυρε με μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο τον Βούλγαρο οπαδό

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 28χρονου Τόσκο Μποζατζίσκι, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς αφέθηκε ελεύθερος και ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, πρόκειται για τον 49χρονο φίλο της 27χρονης που παρέσυρε με μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο τον Βούλγαρο οπαδό, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του, τον Ιανουάριο 2020, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συνολικά παραπέμφθηκαν να δικαστούν 8 άτομα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη.

Οι δύο παραπάνω και άλλοι έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ καταδικάστηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση των 7 να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών. Δεν έπραξε όμως το ίδιο και για τον 49χρονο ο οποίος επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατείτο μετά την προφυλάκιση.

Ο τελευταίος υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης. Επικαλέστηκε ότι η μητέρα του έχει προβλήματα υγείας και ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα καθώς δεν μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια του μέσα από τη φυλακή. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση του και αποφάσισε την υφ’ όρων απόλυση του, δίνοντας του την ελευθερία του.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το GRTimes ο 49χρονος θα αποφυλακιζόταν έτσι κι αλλιώς, τον ερχόμενο Ιούνιο, επειδή θα εξέτιε τα 2/5 της ποινής τους, καθώς παρέμεινε προφυλακισμένος επί περίπου 10 μήνες.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές:

-Κάθειρξη 7 ετών στην 27χρονη που κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου (από ανθρωποκτονία με δόλο). Η Κατηγορούμενη πριν τη δίκη της, παρέμεινε προσωρινά κρατούμενη για περίπου 18 μήνες.

-Συνολική ποινή φυλάκισης 7,5 ετών στον 49χρονο, σύντροφο της πρώτης, για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης (αθωώθηκε μεταξύ άλλων για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία με δόλο)

-Συνολική ποινή φυλάκισης 4,5 ετών σε πέντε κατηγορούμενους για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης (αθωώθηκαν για μία σειρά από άλλες πράξεις που τους βάρυναν κατά περίπτωση, όπως σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία)

-Συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή αναστολή, στον 8ο κατηγορούμενο, για συνέργεια στις πράξεις της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Εκτός από τον 49χρονο, σε όλους δόθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ όλα τα παραπάνω πλημμελήματα ήταν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος.

Το δικαστήριο μετά τις καταδίκες των κατηγορουμένων αποφάσισε τα εξής:

– Η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών για τους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ.

– Να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή της 27χρονης και της επέβαλε τους περιορισμούς της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

– Αποφάσισε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για την ποινή του 49χρονο. Ο τελευταίος επέστρεψε στη φυλακή αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκε.

Υπευνθυμίζεται ότι ο 28χρονος Βούλγαρος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε η 27χρονη η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ως ηθικός αυτουργός παραπέμφθηκε ο 49χρονος συγκατηγορούμενος πρώην σύντροφος της ενώ οι υπόλοιποι 6 δικάστηκαν για την εμπλοκή τους στη θανατηφόρα συμπλοκή και την επίθεση σε βάρος των θυμάτων.