Ηράκλειο: Στη φυλακή για το βιασμό της ανήλικης κόρης του – Καταδίκη από το Εφετείο

100
Αγγελίνος Νικόλας
Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, κεκλεισμένων των θυρών

Στη φυλακή οδηγείται ένας μεσήλικας Κρητικός, ο οποίος φέρεται να είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης του πριν από περίπου δέκα χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ο άνδρας φέρεται να είχε βιάσει την κόρη του όταν εκείνη ήταν 10 – 11 ετών. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον πατέρα επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ωστόσο, ο καταδικασθείς παρέμενε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αφού είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισης του σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και της απαγόρευσης προσέγγισης ή επικοινωνίας με την κόρη του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πατέρα για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση» και για «κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου».

Για την πρώτη πράξη του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ενώ για την κατάχρηση σε ασέλγεια κάθειρξη 10 ετών. Τελικά, ο άνδρας καταδικάστηκε, κατά συγχώνευση, σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Μετά την καταδίκη του και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο άνδρας οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Αναβολή

Ας σημειωθεί ότι για σήμερα Τετάρτη είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση μιας ακόμη υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου.

Κατηγορούμενος είναι ένας μεσήλικας κρητικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται πριν από περίπου πέντε χρόνια να είχε ασελγήσει σε βάρος ενός κοριτσιού ηλικίας μόλις 4-5 ετών.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών και 4 μηνών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, αναβλήθηκε «αορίστως», λόγω προβλήματος υγείας που παρουσίασε ο κατηγορούμενος.