Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας: Ένοχος για ασέλγεια στον 7χρονο ανιψιό του

92
Νικολέττα Κολυβάρη

Ομόφωνα ένοχο κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν κατηγορούμενο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 14 ετών από σύνοικο και οικείο πρόσωπο.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ασελγούσε στον 7χρονο ανιψιό του πριν από 6 χρόνια όταν έμενε στο ίδιο σπίτι, στην Καλαμάτα, με το παιδί και τους γονείς του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 χρόνων με πενταετή αναστολή, ενώ του επιβλήθηκαν από το δικαστήριο περιοριστικοί όροι.

Συγκεκριμένα, ο καταδικασθείς -στον οποίο αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικές περιστάσεις- απαγορεύεται για όλο το διάστημα της 5ετούς αναστολής εκτέλεσης της ποινής του να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη από αυτή που όρισε το δικαστήριο, καθώς και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του (διά ζώσης, τηλεφωνική, διαδικτυακή κ.ά.).

Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 χρόνων και η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και να ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή.

Η δίκη στο ΜΟΕ Καλαμάτας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και η μαρτυρία του ανήλικου είχε βιντεοσκοπηθεί, όπως προτάσσει ο νομοθέτης για την προστασία των ανηλίκων. Ο κατηγορούμενος μέσω της συνηγόρου του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ την ενοχή του πρότεινε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας.

https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/dikastiko/item/265767-mikto-orkoto-efeteio-kalamatas-enoxos-gia-aselgeia-ston-7xrono-anipsio-tou