Βόλος: Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο ανήλικους που λήστεψαν και τραυμάτισαν γυναίκα

69

Και οι δύο ζήτησαν να μην πάνε στη φυλακή, λέγοντας ότι θα συμμορφωθούν και δεν θα τελέσουν ξανά αξιόποινες πράξεις.

Βόλος: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν την Πέμπτη δύο 17χρονοι Ρομά που διέφυγαν από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και λήστεψαν μια 50χρονη γυναίκα που περπατούσε επί των οδών Κωνσταντά με Δεληγιώργη στον Βόλο στις 20 Ιανουαρίου 2022.

Οι δύο δράστες που κατηγορούνταν για ληστεία από κοινού και ελαφρά σωματική βλάβη και κρατούνταν προσωρινά στις φυλακές Κορίνθου, κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Καταδικάστηκαν σε περιορισμό 6 ετών σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Ανδρών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι θα οδηγηθούν στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας δράστης παραδέχτηκε τη ληστεία και υπέδειξε ως δράστη ένα τρίτο άτομο, ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην πράξη. Και οι δύο ζήτησαν να μην πάνε στη φυλακή, λέγοντας ότι θα συμμορφωθούν και δεν θα τελέσουν ξανά αξιόποινες πράξεις.

Βόλος

freepik

Βόλος: Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το magesianews.gr oι δύο νεαροί που συνελήφθησαν από την Αστυνομία την επόμενη μέρα της ληστείας, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και έκαναν τη ληστεία σε βάρος της γυναίκας, το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά της.

Οι ανήλικοι την πλησίασαν από πίσω, την έπιασαν από τον λαιμό, την έριξαν στο δρόμο και την έσερναν, προσπαθώντας να κλέψουν την τσάντα της, αλλά δεν τα κατάφεραν, διότι την είχε περάσει χιαστεί από τον ώμο της και τελικά της έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με εκδορές στα γόνατα και στον μηρό.

Οι δύο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διατάξεις των ανακριτών Καλαμάτας και Ναυπλίου, ζήτησαν συγνώμη που το έσκασαν από το ίδρυμα και ζήτησαν να επιστρέψουν ξανά, ωστόσο αποφασίστηκε να προφυλακιστούν.

Βόλος

FREEPIK

Οι δύο ανήλικοι βρισκόταν στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και σύσταση συμμορίας και γνωρίστηκαν στο ίδρυμα. Εκτιμάται ότι ο κάθε ανήλικος με άλλα άτομα έκαναν από περίπου 10 κλοπές ο καθένας τα τελευταία δύο χρόνια.