Άγιος Παντελεήμονας: Στη φυλακή θα οδηγηθούν μητέρα και σύντροφος μετά την καταδίκη τους για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο

143

Τη φυλακή “έδειξαν” οι δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στην μητέρα και στον πατριό των τριών μικρών παιδιών, που βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο σπίτι – κολαστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το δικαστήριο, ειδικότερα, επέβαλε βαριές ποινές στους δύο κατηγορούμενους, ενώ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προβλήθηκε μέσα στη δικαστική αίθουσα προβλήθηκε βίντεο στο οποιο ειχε καταγραφεί η κατάσταση των μικρών παιδιών, το οποίο σόκαρε όλη την έδρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η η πρόεδρος σταμάτησε την προβολή του βίντεο αναφωνώντας “δεν αντέχω άλλο, σταματήστε”.

Στην 30χρονη μητέρα και στον 54χρονο σύντροφό της επιβλήθηκε φυλάκιση 8 ετών χωρίς αναστολή στον καθένα για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Διάφορα έντομα και τρωκτικά κατέτρωγαν τα τρία ανήλικα παιδιά, τα οποία η μητέρα και ο πατριός τους τα έβγαζαν για επαιτεία, κυκλοφορούσαν χωρίς ρούχα, ξυπόλητα και έτρωγαν από το έδαφος. Επί έναν χρόνο ο πατέρας χρησιμοποίησε όλα τα ένδικα μέσα ώστε να δει και να οδηγήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες στο συγκεκριμένο σπίτι.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η 30χρόνη μητέρα δεν εμφανίστηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο όπου δικαζόταν, ωστόσο, η ποινή που της επέβαλε το δικαστήριο είναι άμεσα εκτελεστή και πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή για να την εκτίσει.

«Της επιβλήθηκε οκτώ χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, θα οδηγηθεί στις φυλακές», εξήγησε ο δικηγόρος του πατέρα, Νίκος Αθανασακόπουλος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν, εκτός από τους αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι και γείτονες της 30χρονης, που περιέγραψαν το δράμα που ζούσαν τα τρία ανήλικα: «Δικαιώθηκε ο άνθρωπος αυτός που έτρωγε ξύλο επί ένα χρόνο. Το είχα δει μπροστά στα μάτια μου, δύο φορές» δήλωσε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.