Καταδικάστηκε για κλοπές 36χρονος σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών

93

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την καταδίκη του από τα αρμόδια δικαστήρια ο 36χρονος που συνελήφθη μέσα σε δύο ημέρες για διαφορετικές υποθέσεις κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς καταδικάστηκε από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου και το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 750 ευρώ, αλλά και σε φυλάκιση 6 μηνών.

Οι ποινές αυτές του επιβλήθηκαν για τις δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Όπως είναι γνωστό, ο 36χρονος είχε συλληφθεί στις 10 Απριλίου 2022 για κλοπές και ληστείες στη Ρόδο.
Πρόκειται για άτομο εξαρτημένο από τα ναρκωτικά, το οποίο έχει και στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για τη διάπραξη ληστείων και κλοπών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, όλα τα αδικήματα φέρεται ο 36χρονος να τα έχει διαπράξει το χρονικό διάστημα από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022. Το διάστημα αυτό, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο 36χρονος αφαίρεσε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία μάλιστα φέρεται να διέπραξε τη μία αρπαγή τσάντας από γυναίκα που κινούνταν πεζή.

Ο ίδιος φέρεται να διέπραξε και άλλες δύο αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες στην πόλη της Ρόδου αλλά και να αποπειράθηκε να διαρρήξει τρεις κατοικίες στο νησί μας.
Κατά τον εντοπισμό του δράστη βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία,  καθώς και το κλεμμένο δίκυκλο,  το οποίο και αποδόθηκε.

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του για την οποία, παρά την καταδίκη του αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης, ο 36χρονος συνελήφθη εκ νέου στις 12 Απριλίου 2022 τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατηγορούμενος ότι παραβίασε κατάστημα ψιλικών και αφαίρεσε μεταξύ άλλων καπνικά προϊόντα. Επιπλέον, στο πλαίσιο του ελέγχου ο 36χρονος εξύβρισε και επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα προϊόντα, ένα μαχαίρι με λάμα 7 εκατοστά,  καθώς και ένα δίκυκλο,  το οποίο είχε αφαιρέσει το χρονικό διάστημα από 08 έως 11-04-2022.