Ποινή ρεκόρ: Κάθειρξη 202 ετών σε 36χρονο Έλληνα για παράνομη μεταφορά 99 μεταναστών στον Έβρο

110

Ο 36χρονος λαθροδιακινητής είχε συλληφθεί με 99 Πακιστανούς μετανάστες στο φορτηγό και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 202 ετών.

Μια ποινή ρεκόρ κάθειρξης 202 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης σε 36χρονο Έλληνα, που στις 25 Οκτωβρίου 2018 είχε συλληφθεί για τη μεταφορά μεταναστών.

 

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός της ΕΡΤ, Ο 36χρονος Έλληνας είχε συλληφθεί στον Έβρο με κλεμμένο φορτηγό όπου επέβαιναν 99 παράνομοι μετανάστες, όλοι τους Πακιστανοί, εκ των οποίων και 12 ανήλικοι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι 99 Πακιστανοί μετανάστες είχαν πληρώσει για το ταξίδι τους από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη το ποσό των 1.700 ευρώ ο καθένας, ενώ ο οδηγός, ο οποίος ομολόγησε καθώς συνελήφθη επ αυτοφώρω, υποστήριξε ότι το έκανε προκειμένου να εξασφαλίσει τις δόσεις του, διότι χρωστούσε χρήματα στους διακινητές.

Να τονίσουμε ότι από την ποινή των 202 ετών κάθειρξης, η οποία του επιβλήθηκε, τόσο για τη διακίνηση όσο και για το αδίκημα της συμμορίας, θα εκτιθούν τα 20 χρόνια, όπως προβλέπει ο νόμος ενώ σε 37 χρόνια φυλάκισης, από τα οποία θα εκτιθούν τα 8, καταδικάστηκαν άλλα τρία άτομα αλβανικής καταγωγής, 36, 37 και 48 χρόνων, οι οποίοι ήταν είτε σε οχήματα που ακολουθούσαν το φορτηγό με τους παράνομους μετανάστες είτε δρούσαν ως μεσάζοντες της διακίνησης.