Βόλος: Η δέσμευση στο δικαστήριο του διαρρήκτη “με καρδιά” – Η απόφαση της έδρας

Δεσμεύθηκε ότι θα αποζημιώσει τα θύματά του

Όλος ο Βόλος συζητά την υπόθεση που έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο διαρρήκτης εμφανίστηκε στο δικαστήριο προσπαθώντας να πείσει για την “μεγάλή του καρδιά” και την μεταμέλειά του.

Ωστόσο ο 31χρονος Ρωσοπόντιος διαρρήκτης από τις Σέρρες που κατηγορούνταν για πέντε περιπτώσεις κλοπών στον Βόλο (τέσσερις τετελεσμένες και μια σε απόπειρα) σε κτηνιατρεία, ιατρείο και εμπορικό κατάστημα από τις 9 ως τις 25 Μαΐου κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αλλά με αναγνώριση ελαφρυντικού. 

Για την κατηγορία της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών αθωώθηκε, καθώς υποστήριξε ότι είναι χρήστης και τα είχε για δική του χρήση, ενώ κρίθηκε ένοχος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Βόλος διαρρήκτης

Pixabay

Βόλος διαρρήκτης: Δεσμεύθηκε ότι θα αποζημιώσει τα θύματα

Μάλιστα επειδή ο διαρρήκτης προσπάθησε να αμβλύνει τις συνέπειες των πράξεων του, του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και μετατράπηκε η κατηγορία από κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, σε απλή κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Στο Δικαστήριο σύμφωνα με το magnesianews.gr παραβρέθηκαν τα θύματα των κλοπών, εκτός από την ιδιοκτήτρια του ποδηλάτου που έκλεψε ο 31χρονος, τους οποίους ο κατηγορούμενος δεσμεύτηκε ότι θα τους αποζημιώσει για τις φθορές που προκλήθηκαν (κάποιοι αποζημιώθηκαν ήδη), όταν παραβίασε τα κτηνιατρεία, το ιατρείο και το εμπορικό κατάστημα.

Βόλος διαρρήκτης

Pixabay

Βόλος διαρρήκτης: Η ποινή που του επιβλήθηκε 

Τελικά ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή.

Ο 31χρονος συνελήφθη την Τετάρτη 25 Μαΐου διότι, το χρονικό διάστημα από 09-05-2022 έως τις 24-05-2022, διέπραξε πέντε περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, τέσσερις τετελεσμένες και μια απόπειρα, σε κτηνιατρεία, ιατρείο, εμπορικό κατάστημα και τεχνικό γραφείο, αντίστοιχα, της πόλης του Βόλου, ιδιοκτησίας ισάριθμων ημεδαπών.

To Top