Ρόδος: Καταδίκη δύο ανδρών για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Της ζήτησε επανασύνδεση και εκείνη αρνήθηκε και αυτό όπως είπε, στάθηκε αφορμή για την διακίνηση της φωτογραφίας της.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 150 ημερήσιων μονάδων μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως με 3ετή αναστολή την Τετάρτη σε δύο νεαρούς 24 ετών σήμερα που κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση υλικού που αφορά παιδική πορνογραφία.

Αθώος κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ο πατέρας του δεύτερου ενώ το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους. Κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για το ό,τι σε μη επακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία εντός του έτους 2018 κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας που απέκτησαν μέσω πληροφοριακού συστήματος και δη εικονική αποτύπωση σε ηλεκτρονικό φορέα των γεννητικών οργάνων ανήλικης, κατά τρόπο που προκαλεί γενετήσια διέγερση και δη κατείχε φωτογραφία στο κινητό του τηλέφωνο στην οποία εμφανίζονται τα εξωτερικά γεννητικά όργανα μιας 16χρονης, κατοίκου Θεσσαλονίκης.

Ρόδος παιδική πορνογραφία: Η κατάθεση του θύματος

Το θύμα κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι γνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο σε σχολική εκδρομή το έτος 2014 και συνήψαν σχέση που είχε διάρκεια ενάμισι έτος περίπου.

Ρόδος παιδική πορνογραφία

freepik

Περιέγραψε πως στην αρχή της σχέσης της με τον κατηγορούμενο εκείνος υπήρξε πολύ καλός μαζί της, τον ερωτεύτηκε, ήταν η πρώτη της αγάπη αλλά στην πορεία άρχισε να γίνεται χειριστικός μαζί της και να επιδιώκει και να καταφέρνει τον πλήρη έλεγχο της. Της ζήτησε σε μια περίσταση μια γυμνή φωτογραφία της και εκείνη πείσθηκε να του την στείλει υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα την αποθήκευε στο κινητό του αλλά θα την έσβηνε. Οπως είπε δεν κράτησε την υπόσχεσή του όπως διαπίστωσε αρκετά χρόνια μετά αφού η φωτογραφία που του είχε αποστείλει μέσω messenger της πλατφόρμας του facebook βρέθηκε να διακινείται μεταξύ φίλων της το έτος 2018 και συγκεκριμένα να έχει αποσταλεί από τον δεύτερο σε μια φίλη της και από εκεί σε τρίτα πρόσωπα του κύκλου της.

Επεσήμανε δε ότι το έτος 2017 όταν ο πρώτος είχε μεταβεί για σπουδές στην Θεσσαλονίκη της ζήτησε επανασύνδεση και εκείνη αρνήθηκε και αυτό όπως είπε, στάθηκε αφορμή για την διακίνηση της φωτογραφίας της και τον εξευτελισμό της.

Στην υπόθεση φέρεται μάλιστα να εμπλέκεται και ένας ανήλικος που έχει παραπεμφθεί σε δίκη στο αρμόδιο δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2022.

Ρόδος παιδική πορνογραφία

FREEPIK

Στην δίκη κατέθεσε και η μητέρα της ανήλικης που περιέγραψε τα ίδια ως άνω βιώματα της κόρης της. Ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι διακίνησε την γυμνή φωτογραφία της πρώην συντρόφου του και ισχυρίστηκε ότι κάποιος παρενέβη στο προφίλ του και την υπέκλεψε ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με τον δεύτερο αν και ήταν συμμαθητής του και ότι δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε στην κατοχή του η φωτογραφία.

Ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι του έστειλε την φώτο ένας τρίτος και ότι ο ίδιος την έστειλε σε μια άλλη κοπέλα. Πρόσθεσε ότι δεν είχε δόλο ή κάποιο συμφέρον.

To Top