Βόλος: Καταδίκη εκπαιδευτικού που προσπάθησε να φιλήσει 15χρονη στην Σκόπελο

93

Στο αρμόδιο δικαστήριο του Βόλου, κεκλεισμένων των θυρών, διεξήχθη την Παρασκευή η δίκη ενός 57χρονου εκπαιδευτικού από την Αλεξανδρούπολη.

Ο κατηγορούμενος τον Αύγουστο του 2019 φέρεται να πλησίασε σε παραλία της Σκοπέλου ένα 15χρονο κορίτσι, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο νησί και προσπάθησε να την φιλήσει.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 57χρονος που δεν ήταν παρών στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, πλησίασε την ανήλικη στην παραλία και άρχισε να την ρωτάει για τα μαθήματά της. Στη συνέχεια την χάιδεψε στα μαλλιά και προσπάθησε να την φιλήσει στο στόμα.

Μάρτυρες στο περιστατικό ήταν διερχόμενοι τουρίστες ενώ η 15χρονη έβαλε τις φωνές και έτρεξε να βρει την οικογένειά της.

Ο πατέρας της ήταν εκείνος που εντόπισε τον εκπαιδευτικό λίγη ώρα αργότερα, να κάθεται με την δική του οικογένεια και κάλεσε την αστυνομία.

Σε βάρος του εκπαιδευτικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας , ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως το χάδι στην ανήλικη ήταν πατρικό και δεν προσπάθησε να την φιλήσει.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον εκπαιδευτικό σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.