Ρόδος: Καταδίκη 52χρονου για την παράνομη παρακράτηση 14χρονης

70

Σύμφωνα με τη δικογραφία όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή στην παραλία Κρεμαστής

Το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε την Τετάρτη σε 52χρονο ποινή φυλάκισης 18 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους, για το αδίκημα της παράνομης παρακράτησης 14χρονης κοπέλας.

Στην πρόταση της προς το δικαστήριο, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εκτίσει μέρος της ποινής του ο 52χρονος, τελικά όμως, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης του δύο φορές τον μήνα (κάθε 1η και 16η του μηνός) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ρόδος: Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα έγιναν περίπου στις 8 το βράδυ, την περασμένη Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στην παραλία Κρεμαστής. Εκεί βρισκόταν η ανήλικη, η οποία άκουγε μουσική ξαπλωμένη σε ξαπλώστρα.

Παρακράτηση 14χρονης

Pixabay

Ρόδος: Ο 52χρονος δεν είχε υπεράσπιση

Τότε, ο 52χρονος κατηγορείται ότι την πλησίασε και την ακούμπησε, πέφτοντας επάνω της. Η ανήλικη προσπάθησε να ξεφύγει, ο 52χρονος φέρεται να την κράτησε από το πόδι, αλλά τελικά η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει και να ενημερώσει τους γονείς της σχετικά με το περιστατικό.

Ακολούθησε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού και έτσι στις 20 Ιουνίου 2022, ο 52χρονος συνελήφθη την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη παρακράτηση και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Καθώς ο 52χρονος δεν είχε υπεράσπιση, ζήτησε προθεσμία για την εκδίκαση της υπόθεσης του έως χθες.