Αθώοι και οι 6 κατηγορούμενοι που εφέροντο ως μέλη σπείρας διαρρηκτών

136

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου 6 κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είχαν περιέλθει πληροφορίες για την δράση ομάδας ατόμων, αποτελούμενη από Ελληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Αρχηγός της εν λόγω ομάδας εφέρετο ο Α. Κ., μόνιμος κάτοικος Λαχανιάς. Τα άτομα αυτά διέπραξαν από τις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2014 κλοπές στην Νότια Ρόδο σε οικίες, εστιατόρια και μίνι μάρκετ.
Επειτα από συλλογή πληροφοριών εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δραστών και προέκυψε ότι είχαν διαπράξει κλοπές στην Κατταβιά, στο Γεννάδι, στη Λίνδο, στην Λαχανιά και στην Απολακκιά.
Οι κατηγορούμενοι εφέροντο ενεργώντας από κοινού, και χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 64χρονου να μετέβαιναν στις ως άνω περιοχές και να διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, παραβιάζοντας τους ομφαλούς της κλειδαριάς ή σίτες από παράθυρα ή θραύοντας αυτά.
Εφέροντο επίσης να αφαιρούσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία στην συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.
Τους είχαν αποδοθεί οι ακόλουθες κλοπές- διαρρήξεις:

-Στις 5/6.11.2014 νυχτερινές ώρες στο Γεννάδι, διέρρηξαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Ι. Σαββάκη και αφού εντόπισαν κλειδιά επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του μετέβησαν σε αυτήν, την παραβίασαν και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
-Στις 12/13.11.2014 νυχτερινές ώρες στην Κατταβιά, παραβίασαν τρεις επιχειρήσεις (mini-market, εστιατόριο, καφενείο) ιδιοκτησίας των Κλεοπάτρας Χρυσοπούλου, Στ. Ζαγοριανού και Ασπ. Μερκούρη και αφαίρεσαν χρήματα, προϊόντα και μια τηλεόραση.
-Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στο Γεννάδι, μπήκαν στην κατοικία της Ανδρονίκης Χαραλάμπους, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα
-Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στη Λαχανιά, μπήκαν στην κατοικία της Ειρήνης Χριστοδούλου, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα

-Στο χρονικό διάστημα από τις αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου 2014 στην Απολακκιά, διέρρηξαν δύο εξοχικές κατοικίες ιδιοκτησίας των Γ. Αλβανάκη και Π. Κασσά και από μία αφαίρεσαν χρήματα και μία τηλεόραση.
Οι κλεμμένες τηλεοράσεις και ο υπολογιστής βρέθηκαν στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.