Αμετακλήτως ένοχος Τούρκος διακινητής – Κάθειρξη 23 ετών για μεταφορά μεταναστών στην Κω

Του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 23 ετών και χρηματική ποινή ύψους 95.000 ευρώ από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Με την υπ’ αριθμ. 1018/18.7.2022 απόφαση του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης της υπ΄ αρίθμ. 69/2021 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 23 ετών και χρηματική ποινή ύψους 95.000 ευρώ σε έναν 34χρονο Τούρκο που κρίθηκε ένοχος παράνομης μεταφοράς πολιτών με πλωτό μεταφορικό μέσο από το εξωτερικό στην Ελλάδα τρίτων χωρών κατά συρροή, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Κρίθηκε αμετακλήτως πλέον ένοχος για το ό,τι στην παραθαλάσσια περιοχή «Ακρα Λούρου» των ακτών της Κω την 10η Ιουνίου 2018 και περί ώραν 23:30, ενεργώντας με πρόθεση ως κυβερνήτης πλωτού μέσου μετέφερε από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, την πράξη του δε αυτή τέλεσε από κερδοσκοπία.

Μετέφερε παράνομα μετανάστες έναντι αμοιβής

Συγκεκριμένα, στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, μετέφερε από παραθαλάσσια περιοχή πλησίον της πόλης Bodrum Τουρκίας προς την ελληνική επικράτεια και δη προς τη νήσο Κω, με πνευστό ταχύπλοο σκάφος, χρώματος γκρι, μήκους 5 περίπου μέτρων, με εξωλέμβιο κινητήρα χρώματος λευκού, του οποίου ήταν κυβερνήτης και το οποίο εντοπίστηκε από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Κω στην θαλάσσια περιοχή της Κω και ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη, 14 πολίτες τρίτων χώρων, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με καταγωγή από το Ιράκ, την Αλγερία και το Κουβέιτ.

Διακίνηση μεταναστών

freepik

Την πράξη του δε αυτή τέλεσε από κερδοσκοπία, καθόσον για τη μεταφορά έκαστου από τους προαναφερόμενους δεκατέσσερις πολίτες τρίτων χωρών έλαβε οικονομικό αντάλλαγμα, το ύψος του οποίου δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί επακριβώς.

To Top