Στα μαλακά κατηγορούμενοι για οπαδική βία – Το “ραντεβού” οπαδών αποδείχθηκε… ερωτική αντιζηλία

137

Το δικαστήριο απάλειψε τις κατηγορίες που αφορούν τη νομοθεσία περί αθλητικής βίας.

Για λόγους ερωτικής αντιζηλίας και όχι για τις… ομάδες έγινε η συμπλοκή νεαρών τον Μάρτιο του 2021 στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Αυτό δέχθηκε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου το οποίο και εκδίκασε χθες την υπόθεση σε πρώτο βαθμό.

Αποτέλεσμα να εκπέσουν μια σειρά από κατηγορίες σε βάρος των 9 κατηγορούμενων που κάθισαν στο εδώλιο, να αθωωθούν οι 8 εξ’ αυτών και να καταδικαστεί ένας με αναστολή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα haniotika-nea.gr, όλοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες του, αλλά και η υπεράσπιση τους αρνήθηκαν πως η συμπλοκή που έγινε είχε να κάνει με διαμάχη οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και υποστήριξαν πως οι λόγοι ήταν καθαρά «ερωτικής αντιζηλίας» που πήρε αυτές τις προεκτάσεις. Το δικαστήριο δέχθηκε τα όσα αναφέρθηκαν και απάλειψε τις κατηγορίες που αφορούν τη νομοθεσία περί αθλητικής βίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ο βασικός κατηγορούμενος (που ήταν προφυλακισμένος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας) κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη (καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας), οπλοφορία και οπλοχρησία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή κάτι που σημαίνει ότι θα αφεθεί ελεύθερος.

Συμπλοκή στην Κρήτη

freepik

Δύο κατηγορούμενοι που κατηγορούνταν για συνέργεια, κρίθηκαν αθώοι για την συμπλοκή και την οπλοφορία, ενώ έπαψε η ποινική δίωξη για σωματικές βλάβες.

Άλλοι έξι κατηγορούμενοι για τις επιβαρυντικές διατάξεις της οπαδικής βίας αθωώθηκαν αφού κρίθηκε πως το περιστατικό δεν είχε να κάνει με συμπλοκή μεταξύ οπαδών ομάδων.

Πώς έγινε η συμπλοκή στην Κρήτη

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2021 και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές την εποχή εκείνη θεωρήθηκε ως «ραντεβού οπαδών του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ». Οι εμπλεκόμενοι αφού κυνηγήθηκαν στους δρόμους των Χανίων έφτασαν στην περιοχή των γραφείων της ΔΕΗ (Λίμνη Τσόντου) όπου και στην πλατεία στη συμβολή των οδών Σοφ. Βενιζέλου και Αναξαγόρα συγκρούστηκαν με έναν εξ’ αυτών να μαχαιρώνει έναν 19χρονο. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου λόγω της σοβαρότητας του τραύματος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παρέμεινε για ένα τετραήμερο μέχρις ότου διέφυγε τον κίνδυνο.

Από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων έγιναν μια σειρά από συλλήψεις των εμπλεκόμενων στο συμβάν και θεωρήθηκε ότι έχει να κάνει με “οπαδική βία” και στη βάση αυτή συντάχθηκε η σχετική δικογραφία.