Πάτρα: Ποινή πέντε χρόνια κι…ελεύθερος ο «πιστολέρο»

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στα Καλάβρυτα με κατηγορούμενο γνωστό Πατρινό για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

 

Γιώργος Αναστασόπουλος

Μια σοβαρή δίκη, προ εβδομάδας, αν και είχε προαναγγελθεί, πέρασε απαρατήρητη και η έκβασή της δεν έτυχε δημοσιότητας, παρότι αφορούσε περιστατικό που είχε αναστατώσει την Πάτρα!

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στα Καλάβρυτα με κατηγορούμενο γνωστό Πατρινό για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 3 Ιανουαρίου 2021, δύο αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα στον φωτεινό σηματοδότη της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος του γυμναστηρίου «Τόφαλος» και ξαφνικά ο οδηγός του ενός πυροβόλησε προς το άλλο όχημα. Μόλις άναψε «πράσινο», επακολούθησε καταδίωξη και το ζευγάρι που επέβαινε στο καταδιωκόμενο αυτοκίνητο κατάφερε να διαφύγει.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης 20 χρόνων στον κατηγορούμενο, ωστόσο μετά την ωριαία αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 5 χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι στον γνωστό Πατρινό, ήτοι καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα, μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

 

To Top