Καταδίκη για τον ληστή με το σφυρί: «Βοήθεια, με σκοτώνουν» φώναζε το θύμα

86

της Τασούλας Παπανικολάου

Οι τρεις δράστες μπήκαν στο σπίτι από την μπαλκονόπορτα και πήραν 120 ευρώ, την ταυτότητα του απόστρατου στρατιωτικού και ένα κινητό τηλέφωνο.

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον ληστή που λήστεψε ηλικιωμένο στο σπίτι του  στην Αγία Παρασκευή χτυπώντας τον μάλιστα μαζί με τους δύο συνεργούς του με σφυρί στο πρόσωπο. Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη με τις κατηγορίες της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, της συμμορίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης .

Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος οι τρεις δράστες μπήκαν στο σπίτι του ενώ εκείνος κοιμόταν. Ξύπνησε και αντίκρισε πάνω από το κρεβάτι του και τα τρία άτομα. Η συνέχεια ήταν εφιαλτική για το θύμα τους. Ο ένας τον κρατούσε από το λαιμό και του κάλυπτε με τα χέρια τα μάτια και το στόμα, ένας άλλος τον χτυπούσε με σφυρί στο πρόσωπο ενώ ο τρίτος ερευνούσε τους χώρους του σπιτιού.

Στην κατάθεσή του που αποκαλύπτει το newpost περιγράφει καρέ καρέ τι έγινε στο διαμέρισμά του του 1ου ορόφου στην Αγία Παρασκευή:

«Με χτυπούσε με το σφυρί στο πρόσωπο. Εγώ φώναζα βοήθεια αστυνομία με σκοτώνου» Δεν μου μίλησαν καθόλου ώστε να καταλάβω αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί. Παρέμειναν στο σπίτι για περίπου μισή ώρα ψάχνοντας και ανακατέβοντας όλους τους χώρους. Το περιστατικό άκουσε γείτονας ο οποίος κάλεσε την αστυνομία και μόλις ήρθαν στο σημείο έγιναν αντιληπτοί από τους δράστες και τράπηκαν σε φυγή. Ήρθε ασθενοφόρο και με μετέφερε στο νοσοκομείο. Το άτομο το οποίο ήρθε από πάνω μου ήταν εύσωμο με χοντρά χέρια και κάποια στιγμή όπως αντιστεκόμουν τον γρατζούνισα και από την πίεση που μου ασκούσε δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Οι άλλοι δύο ήταν αδύνατοι από ότι είδα δεν φορούσαν γάντια. Δεν μπορώ να θυμηθώ περισσότερα χαρακτηριστικά τους καθώς με χτυπούσαν και μου είχαν κλείσει τα μάτια

Από τα βίαια χτυπήματα των δραστών προκλήθηκαν μώλωπες στο αριστερό μέρος του προσώπου, στον κρόταφο, κάτω από τη μύτη και στα μάγουλα. Ο απόστρατος στρατιωτικός χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευθεί εξαιτίας των τραυμάτων.

Οι τρεις δράστες μπήκαν στο σπίτι από την μπαλκονόπορτα και πήραν 120 ευρώ, την ταυτότητα του απόστρατου στρατιωτικού και ένα κινητό τηλέφωνο. Όταν έφθασε η αστυνομία συνέλαβε μόνο τον έναν, καθώς οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν. Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.