20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Οικογενειακό Ποινικό δίκαιο - ειδικοί ποινικοί νόμοι και αποφάσεις Αθωώθηκε ο πατέρας που κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την 14χρονη...

Αθωώθηκε ο πατέρας που κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την 14χρονη κόρη το

67
Δαμιανός Αθανασίου

Aθώος κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 68χρονος ημεδαπός, κάτοικος Εμπωνας κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικής βλάβης στην ανήλικη κόρη του.
Την 26η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 05.52 αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού συνέλαβαν τον 68χρονο κατόπιν καταγγελίας της κόρης του, ηλικίας 14 ετών που υποστήριξε ότι την χτύπησε.
Οπως ισχυρίστηκε η 14χρονη, την 26η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 02.00 περίπου καθόταν στον καναπέ του σπιτιού τους και ο πατέρας της την κατηγόρησε ότι έκανε κάτι το οποίο δεν έκανε. Ξεκίνησε, όπως είπε, να φωνάζει και να την κατηγορεί και του είπε να σταματήσει και πέταξε ένα ποτήρι στο πάτωμα. Ο πατέρας της, όπως είπε, νευρίασε, την πλησίασε και την χτύπησε με δύο σφαλιάρες στο κεφάλι.
Οπως υποστήριξε η ανήλικη, έφυγε και πήγε στο σπίτι των παππούδων της, ενημέρωσε την αδελφή της και η τελευταία κάλεσε την αστυνομία.
Η 14χρονη διατείνεται ότι ο πατέρας της την έχει χτυπήσει και στο παρελθόν.
Η 15χρονη αδελφή της σε κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο πατέρας τους τους φωνάζει συχνά και τις έχει χτυπήσει.
Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και υποστήριξε ότι η 14χρονη έσπαγε πράγματα στην οικία τους γιατί είχε κοπεί το internet!
Πήγε να πιάσει το τηγάνι για να τους χτυπήσει και την απώθησε και μόνο να προστατευτεί πήγε.
Ισχυρίστηκε ότι οι κόρες του δεν θέλουν να έχει εκείνος την επιμέλειά τους και πολλά βράδια αργούν να γυρίσουν στο σπίτι με αποτέλεσμα να ανησυχεί και να τις ψάχνει, ενώ η 14χρονη τον απειλεί ότι θα τον στείλει στην φυλακή και όποτε δεν τους κάνει τα χατίρια τους τον απειλούν ότι θα τον καταγγείλουν.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ Στέλιος Κιουρτζής.