Απερρίφθη αίτηση ακύρωσης καταδικασθέντα σε 10 χρόνια κάθειρξη

Δέκα χρόνια κάθειρξης και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο «κόστισε» σε 33χρονο, ένα «φιξάκι» ηρωίνης που του έδωσε φίλος του ενώ ήταν κρατούμενος στην Κάλυμνο.

Ο 33χρονος που δικάστηκε ερήμην για την υπόθεση αυτή το περασμένο καλοκαίρι, προσέφυγε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία της δίκης και να δικαστεί εκ νέου. Η αίτησή του απορρίφθηκε προχθές από το δικαστήριο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016  το απόγευμα στο χώρο φύλαξης κρατουμένων του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, όπου φιλοξενούνταν ο 33χρονος και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη η οποία και έγινε 15 Ιουνίου 2022 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τόσο τον 33χρονο όσο και τον 35χρονο που του είχε πάρει τα ναρκωτικά στα κρατητήρια και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, στον καθένα, με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 33χρονος Καλύμνιος βρίσκονταν έγκλειστος στις φυλακές του Δομοκού, όμως καθώς είχε δικαστήριο στο οποίο έπρεπε να παραστεί, είχε μεταφερθεί στο νησί και κρατούνταν στα κρατητήρια.

Εκεί τον επισκέφθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016  το απόγευμα ο 35χρονος φίλος του, ο οποίος επιχείρησε να τον προμηθεύσει με ναρκωτικά, πετώντας μέσα στα κρατητήρια ένα «φιξάκι» ηρωίνης.

Η κίνηση αυτή έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν τα ναρκωτικά και συνέλαβαν και τον 35χρονο ο οποίος μαζί με τον φίλο του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω όπου αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

To Top